joi, 19 mai 2011

Confiscări de material lemnos efectuate de poliţişti în fiecare zi a săptămânii

După ce la începutul săptămânii poliţiştii timişeni au confiscat 47 m3 material lemnos şi în data de 18.05.2011, alţi 16 m3 au mai fost confiscaţi de oamenii legii pe raza localităţii Nădrag, judeţul Timiş.
În fapt, ieri 18 mai, pe raza comunei Nădrag poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi din cadrul postului de poliţie Criciova au oprit pentru control un autocamion, condus de P.I., de 51 ani, din localitatea Bîrna, judeţul Timiş şi în care era transportată cantitatea de 16 m3 de lemn specia fag şi molid.
Deoarece nu existau documente cu privire la provenienţa lemnului şi nici documente pentru efecuarea transportului, a fost dispusă de către poliţişti sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amenda în valoare de 2.000 de lei conform prevederilor Legii 171 din 2010.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodie Ocolului Silvic Ana Lugojana.
Poliţiştii timişeni vor acţiona permanent pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale, transportului şi comercializării materialelor lemnoase.