vineri, 6 mai 2011

PERCHEZIŢII LA CARANSEBEŞ ŞI OŢELU ROŞU

În data de 05.05.2011, în baza unei autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Caransebeş au fost efectuate un număr de 4 percheziţii domiciliare în municipiul Caransebeş şi oraşul Oţelu Roşu.
La acţiune au participat un număr de 19 poliţişti de la Poliţia Municipiului Caransebeş şi Poliţia Oraşului Oţelu Roşu.
În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 61.580 ţigarete cu timbre de Serbia, Ucraina dar şi netimbrate; 91,5 litri alcool - fără documente legale de producţie şi provenienţă, de asemenea, 20 kilograme de cafea care provenea din Ungaria.
Faţă de 2 persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 (contrabandă) şi art. 296 din Legea 571/2003 (deţinerea în cantităţi mai mari de 10.000 ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător).
Valoarea prejudiciului estimat creat la bugetul general consolidat al statului prin neplata accizelor, taxelor vamale şi T.V.A. este de 50.000 lei.

CONFLICT SPONTAN

În data de 06.05.2011, orele 04.52, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin Apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că D. FLOAREA, din Răcăşdia, în urma unui conflict spontan cu soţia sa a lovit-o pe aceasta cu pumnii şi picioarele. În urma loviturilor primite femeia a decedat.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin s-a constituit echipă complexă de cercetare care s-a deplasat la faţa locului.

CONTROALE ÎN STAŢIUNEA BĂILE-HERCULANE

În data de 05.05.2011, în baza unor date deţinute de Serviciul de Investigare a Fraudelor de la I.P.J. Caraş-Severin, s-a desfăşurat o acţiune pe raza staţiunii Băile Herculane ce a avut ca obiect verificarea modului în care unităţile hoteliere din staţiune îşi îndeplinesc obligaţiile legale de a înregistra toţi clienţii şi de a evidenţia în documentele contabile toate vânzările şi sumele încasate, modul de funcţionare pe linia respectării noului Cod al Muncii referitoare la încheierea contractelor de muncă pentru toţi angajaţii şi înregistrarea acestora în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum şi respectarea legislaţiei pe linia bunurilor de consum ce sunt oferite în baruri şi restaurante.
La acţiune au participat un număr de 15 poliţişti din cadrul I.P.J. Caraş-Severin, 8 inspectori din cadrul I.T.M. Caraş-Severin, 2 inspectori din cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, jandarmi din cadrul I.J.J. Caraş-Severin, precum şi 4 comisari din cadrul Gărzii Financiare.
Au fost verificate un număr de 18 unităţi hoteliere, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 RON, iar pentru 5 unităţi hoteliere au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi continuate cercetările sub supravegherea parchetului competent.
Pe viitor, în funcţie de datele deţinute, se vor mai efectua astfel de acţiuni de verificare a agenţilor economici ce îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA