miercuri, 11 mai 2011

Trei persoane sunt cercetate penal pentru contrabandă cu ţigări

La data de 10.05.2011, cu avizul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de O. A. Ion, B. Constantin şi M. G. Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător peste limita de 10.000 ţigarete.
În fapt, poliţiştii, în data de 18.07.2010, i-au depistat pe DN 59, deţinând în autoturism cantitatea de 1.158 pachete ţigări (23.160 ţigarete) de diferite mărci netimbrate şi timbrate necorespunzător, disimulate în interiorul autoturismului într-un loc special amenajat între bancheta din spate şi portbagaj.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 12.988 lei.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

2. Depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere

Poliţiştii l-au identificat, în data de 11.05.201, în jurul orei 02.30, pe B. Alvaro , de 24 de ani, din Timişoara, care pe strada Semicerc din aceeaşi localitate, a condus un autoturism fără să posede permis de conducere.
Poliţiştii l-au depistat pe strada Timişoarei din municipiul Lugoj, pe T. R. Doru, de 40 de ani, din Timişoara care conducea un autoturism care fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,93mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost condusă la Serviciul de Medicină Legală unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Poliţiştii le-au întocmit dosare penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

3. A condus un autoturism pe drumurile publice deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii lugojeni l-au depistat în trafic pe C. Ioan, de 55 ani din Lugoj, care la data de 08.05.2011, a condus un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă.

4. Poliţiştii cercetează o persoană care a circulat cu un autoturism pe care avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false

Poliţiştii, cu avizul procurorului de caz, au dispus începerea urmăririi penale în dosarul faţă de D. N. Adrian, de 36 ani, din Lugoj pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având numărul de înmatriculare fals.
Persoana în cauză a condus pe strada Banatului din Lugoj un autoturism, având montate plăcuţe de înmatriculare care au fost eliberate pentru un alt autoturism.

5. Poliţiştii continuă cercetările în cazul persoanelor care au încălcat regimul armelor şi muniţiilor

Urmare a informării noastre din data de 09 mai a.c., cu privire la descinderile care au avut loc pe raza municipiului Lugoj şi a localităţilor arondate, persoanele reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.
În urma studierii materialului probator, magistraţii au dispus pentru H. Vasile, de 35 de ani, C. Sergiu, de 26 de ani şi B. Nicolae, de 20 de ani, toţi din localitatea Cliciova, judeţul Timiş, cercetarea în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.
Faţă de C. Adrian, a fost dispusă măsura preventivă privind obligarea de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, iar faţă de D.I.Şerban, de 18 ani, B.V. Ioan, de 23 de ani, T. Dănuţ, de 47 de ani, toţi din comuna Coşteiu, judeţul Timiş şi B. Partenie, de 49 de ani, din localitatea Cliciova, s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de aderare la un grup organizat şi nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.

Poliţiştii au depistat o persoană care poseda mandate de executare a pedepsei cu închisoarea

În data de 10 mai 2011, în jurul orei 18.00, în urma unei acţiuni desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sânnicolau Mare l-au depistat pe B. G. Dorel, de 29 de ani, din localitatea Tomnatic, judeţul Timiş, pe numele căruia Judecătoria Sânnicolau Mare a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Persoana în cauză urmează a fost depusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Poliţiştii au depistat o persoană care conducea un autoturism având permisul de conduce suspendat

Poliţiştii l-au depistat pe V. Cosmin, de 36 de ani, din Deva, judeţul Hunedoara, care a condus un autoturism pe strada Liviu Rebreanu din Timişoara, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 66 de Km/h.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea permisul de conducere suspendat din 07.03.2011.
Poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice având permis de conducere suspendat .
Cercetările vor continua pentru a documenta întreaga activitate infracţională.

8. Poliţiştii au depistat trei persoane suspecte de comiterea mai multor furturi

La data de 10. 05.2011, în jurul orei 00.35, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sânnicolau Mare l-au prins în flagrant pe raza localităţii pe O. C. Ionuţ, de 22 ani, din comuna Variaş, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Acesta era însoţit de B. F. B., de 17 ani, iar în autoturism au fost găsite un furtun de cauciuc şi doua bidoane de 20 litri din plastic.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul cele două persoane împreună cu B. V. Victor, de 22 ani, sunt suspecţi de comiterea unui furt de hidrofor dintr-o casă de vacanţă situată în zona de agrement Periam Port, precum şi de sustragerea mai multor cantităţi de combustibili din rezervoarele camioanelor parcate de drumurile publice.
Poliţiştii le-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările vor continua pentru documentarea activităţii lor infracţionale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş