marți, 17 mai 2011

Maşini furate în Italia, găsite în judeţul Timiş

1.Poliţiştii cercetează o persoană pentru comiterea infracţiunii de contrabandă

În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi cu avizul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă G. D. Alexandru, din comuna Felnac, judeţul Arad, deoarece 13.12.2010, in timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 59 E în direcţia de mers Moraviţa-Denta, judeţul Timiş, a fost depistat în trafic transportând cantitatea de 15.170 pachete ţigări cu timbru Republica Serbia.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător peste limita de 10.000 ţigarete şi infracţiunea de contrabandă, având în vedere că pentru produsele menţionate nu a putut prezenta documente de provenienţă, acestea fiind sustrase de la controlul vamal şi cunoscând faptul că produsele sunt destinate săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 133.546 lei.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

2.Poliţiştii au depistat o persoană care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

În data de 16.05.2011, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Deta şi Postului de Poliţie Banloc, l-au depistat pe M. Ioan, de 42 de ani, din localitatea Soca, judeţul Timiş, iar în urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat faptul că acesta poseda mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Deta, având de executat o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare.
Persoana în cauză a utilizat în cadrul procedurii A.P.I.A. privind obţinerea de plăţi directe pe suprafeţe pentru anul 2009, două înscrisuri oficiale emise de Primăria comunei Banloc si al căror conţinut a fost falsificat prin adăugarea unor menţiuni nereale şi două formulare tip M2 conţinând date inexacte şi incomplete în scopul obţinerii, pe nedrept, fonduri nerambursabile pentru agricultură provenite din bugetul general al Comisiilor Europene în cuantum de 130.062 lei
Cel în cauză a fost reţinut şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

3.Poliţiştii au depistat mai multe autovehicule care figurau în evidenţe ca fiind furate

La data de 16 mai 2011, în jurul orei 10.20, poliţiştii din cadrul Biroului Furturi de Auto au desfăşurat o acţiune cu ocazia căreia au depistat în localitatea Bacova , judeţul Timiş, o autoutilitară, iar în urma verificărilor în bazele de date figura furată de pe raza municipiului Timişoara.
În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul celor rutieri şi celor de ordine publică, au mai depistat două autoturisme, unu pe strada Calea Buziaşului din Timişoara şi celălalt în localitate Buziaş, judeţul Timiş, care figurau ca fiind furate din Italia.
Toate cele trei autovehicule au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

4.Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Jamu Mare, judeţul Timiş, l-au depistat, în data de 16.05.2011, în jurul orelor 15.40 , pe G. I. Damian, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 588, fără a poseda permis de conducere.
Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
În cauză, cercetările vor continua.

5.Poliţiştii au depistat o persoană care purta asupra sa o armă neletală deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 16.05.2011,în jurul orei 16.30, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism în regim de taxi, pe Bulevardul Republicii din Timişoara, iar cu ocazia controlul efectuat asupra acestuia şi al pasagerilor s-a constatat prezenţa unei persoane de sex masculin în partea dreaptă faţă a autoturismului taxi care a încercat să ascundă în torpedou un pistol.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta se numeşte L. Mircea, de 41 de ani, din localitatea Moşniţa Nouă, judeţul Timiş iar pistolul arma era deţinută legal fiind înregistrată în Registrul Naţional al Armelor conform certificatului de deţinător,.
Deoarece persoana în cauză emana vapori de alcool a fost testată cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,78 mg/l alcool în aerul expirat.
Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 lei iar în continuare se efectuează cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş