duminică, 17 iulie 2011

ACŢIUNE ÎN MEDIUL RURAL

În data de 16/17.07.2011, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Rural Timişoara şi Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş împreună cu reprezentanţii Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş şi Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor Timiş, au efectuat acţiuni în mediul rural la unităţile de alimentaţie publică.
Cu această ocazie, au fost constatate 6 infracţiuni şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.971 de lei.
De asemenea au fost reţinute şi două permise de conducere.

Exemple:
1.La o societate comercială tip cafe-bar cu punct de lucru în localitatea Giarmata au fost ridicate în vederea confiscării 3 aparate jocuri de noroc pentru care administratorul societăţii nua putut prezenta licenţa şi autorizaţia de funcţionare.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.
Totodată A. A. Nicoleta , administrator al societăţii în cauză, a prezentat într-un loc public prin intermediul calculatorului înregistrările sonore ale unui producător fără drept, a emis şi transmis o prestaţie fixata pe un suport fără drept şi a adus la cunoştinţa publică o operă fără autorizaţie fiindu-i întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor legale privind drepturile de autor.

2.La un alt cafe-bar din localitate Giarmata, a fost constatată o infracţiune pentru neerespectarea prevederilor privind drepturile de autor.
D. Sorinel, în calitate de administrator al societăţii comerciale, a prezentat într-un loc public prin intermediul calculatorului înregistrările sonore ale unui producător fără drept, a emis şi transmis o prestaţie fixata pe un suport fără drept şi a adus la cunoştinţa publică o operă fără autorizaţie.
De asemenea, i-a fost aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 3.ooo de lei pentru faptul că acesta un a afişat licenţa şi registrul pentru exploatarea celor 3 aparate electronice tip jocuri de noroc.

3.La alte două societăţi comerciale cu punct de lucru în localităţile Pişchia şi Alioş, a fost întocmit câte un dosar penal pentru nerespectarea drepturilor de autor, prin faptul că administratorii acestora au prezentat într-un loc public prin intermediul calculatorului înregistrările sonore ale unui producător fără drept, au emis şi transmis o prestaţie fixată pe un suport fără drept şi au adus la cunoştinţa publică o operă fără autorizaţie;
În localitatea Bencecu de Sus, administratorul unui magazin mixt împreună cu o angajată a acesteia au fost invitaţi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş în vederea luării măsurilor legale deoarece aceasta a fost depistată fără contract de muncă.

4.La o discotecă, agenţii firmei de securitate nu au permis accesul organelor de control în interior a pentru a efectua verificări.
Administratorul societăţii de pază a fost invitat la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş pentru efectuarea controlului tematic privind inspecţia muncii.

5.În dimineaţa zilei de 17.07.2011, în jurul orelor 01.30, între localităţile Sânmihaiu Român şi Bobda, poliţiştii l-au depistat pe V. C. Lucian, de 21 ani, din localitatea Utvin în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.82 mg/l în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei,
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Cercetările vor continua.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş