miercuri, 13 iulie 2011

Infotrafic penal

VITEZA FACE VICTIME
Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în dimineaţa zilei de 12.07.2011, pe DN58, şi soldat cu rănirea unei persoane.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce G.TRAIAN, de 44 de ani, conducea o autoutilitară din direcţia Păltiniş spre Caransebeş, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul vehiculului, a pătruns pe contrasens unde a lovit un cap de pod şi s-a rostogolit în şanţul apei pluviale.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Caransebeş pentru îngrijiri medicale şi distrugerea autoutilitarei în proporţie de 80 %.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
ARMĂ DIN MÂNĂ ÎN MÂNĂ
Lucrători din cadrul Postului de Poliţie Bănia, au identificat o armă cu aer comprimat deţinută ilegal.
În urma verificărilor efectuate, în data de 12.07.2011, s-a constatat că U.S., de 15 ani, a cumpărat arma în urmă cu patru luni de la J.FLORIN, armă pe care a deţinut-o la domiciliu până la data de 03.07.2011 când i-a vândut-o pe suma de 90 de lei lui T.C., de 17 ani.
Tânărul de 17 ani a recunoscut că a cumpărat arma, însă i-a găsit-o tatăl său şi i-a dat-o lui S.NELU pentru a o preda poliţiei.
După câteva ore, S.NELU a predat arma cu aer comprimat de calibru 5,5 mm poliţiştilor.
În prezent poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
ŞI IAR ALCOOL
Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au intervenit la un accident rutier produs pe Calea Severinului din municipiu, soldat doar cu pagube materiale, în seara zilei de 12.07.2011.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că două autoturisme au fost implicate într-un accident soldat doar cu pagube materiale, însă la testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto M.COSMIN, de 24 de ani, a rezultat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Caransebeş unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
După aproximativ o oră un alt bărbat a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, dar a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
B.CLAUDIU, în vârstă de 34 de ani, conducea un autoturism pe strada Sportului din Reşiţa când a fost oprit de poliţişti pentru control.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa, B.CLAUDIU a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.
Purtător de cuvânt- Agent de poliţie - Cărbunaru Ancuţa-Ramona