miercuri, 13 iulie 2011

Trafic de droguri de risc în judeţul Hunedoara

Ofiţerii B.C.C.O. Alba-Iulia - S.C.C.O. Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara investighează membri unei grupări infracţionale organizată, suspecţi de trafic de droguri de risc, care acţionau pe raza municipiului Orăştie din judeţul Hunedoara.
Din datele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că, în cursul anului curent, membrii grupării au introdus în ţară şi au comercializat mai multe kilograme de haşiş, droguri pe care le-au procurat şi transportat din Spania.
În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate în cauză, la data de 12 iulie a.c., a fost descoperită o cantitate de aproximativ 0,5 kilograme haşiş, droguri ce aparţineau inculpatului C.F.G., arestat în prezent în cauză.
Drogurile au fost găsite ascunse într-o zonă cu vegetaţie deasă aflată în aproprierea staţiunii Geoagiu-Băi, din judeţul Hunedoara.
De asemenea, la data de 13 iulie a.c., în urma continuării investigaţiilor şi cercetările în cauză, poliţiştii au efectuat o percheziţie la adresa de domiciliu a inculpatului C.T.A., arestat în cauză, din staţiunea Geoagiu-Băi, din judeţul Hunedoara.
Astfel, ofiţerii B.C.C.O. Alba-Iulia au găsit îngropată, în grădina casei, cantitatea de aproximativ un kilogram de haşiş.
Cele aproximativ 1,5 kilograme, recuperate de către ofiţerii B.C.C.O. Alba-Iulia, fac parte din transportul de 2 kg pe care grupul infracţional condus de inculpatul C.T.A. l-a introdus în ţară la sfârşitul lunii iunie 2011 şi care era destinat pieţii de profil din municipiul Orăştie.
Cercetările continuă pentru descoperirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.
Activităţile au fost efectuate în colaborare cu D.G.I.P.I şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Hunedoara.

Informaţii de background

12 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc, pe relaţia Spania România
Ofiţerii B.C.C.O. Alba-Iulia - S.C.C.O. Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională de trafic de droguri de risc, faţă de o grupare organizată care acţiona pe raza municipiului Orăştie, judeţul Hunedoara.
Din investigaţii a rezultat faptul că, în cursul anului curent, gruparea a introdus în ţară şi a comercializat mai multe kilograme de haşiş, droguri pe care le-ar fi procurat şi transportat din Spania.
La data de 30 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. şi cu sprijinul luptătorilor S.I.R. din cadrul I.P.J. Hunedoara şi al ofiţerilor D.G.I.P.I , au organizat o acţiune pe raza municipiilor Orăştie, Hunedoara, Deva şi a staţiunii turistice Geoagiu-Băi din judeţul Hunedoara, fiind efectuate 12 percheziţii domiciliare la locuinţele a zece suspecţi, toţi din judeţul Hunedoara. De asemenea, au mai fost aduşi din penitenciarul Bârcea Mare la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara, două persoane private de libertate.
În urma efectuării percheziţiilor asupra a doi dintre suspecţi, au fost găsite aproximativ şapte grame rezină de canabis.
De asemenea, în urma activităţilor investigative desfăşurate în cauză, au fost găsite îngropate în pământ, în staţiunea Geoagiu-Băi, aproximativ 150 grame haşiş, destinate comercializării.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, haşişul comercializat pe raza municipiului Orăştie, a fost adus din Spania şi oferit consumatorilor contra sumei de 20 de lei / gram. De asemenea, a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie, membrii grupării au introdus în ţară două kilograme de haşiş, disimulate în bagaje. Drogurile au fost oferite spre vânzare consumatorilor din municipiul Orăştie.
În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei dintre membri, C.T.A., C.F.G. şi B.M., urmând ca la data de 1 iulie a.c., să fie sesizat Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă faţă de aceştia, dar şi cu propunere de arestare preventivă în lipsă, faţă de alţi doi suspecţi, în sarcina celor cinci reţinându-se săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 2 al. 1, art. 3 al. 1 şi art. 4 al. 1 din Legea 143/2000, respectiv consum, trafic şi introducere în ţară de droguri de risc.
Cercetările continuă pentru descoperirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE