joi, 21 iulie 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie şi sub influenţa băuturilor alcoolice



Poliţiştii l-au depistat, la data de 20 iulie 2011, în jurul orei 07.40, pe B. R. Florin, din comuna Peciu Nou, judeţul Timiş în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Şag, având numerele de înmatriculare expirate din data de 02.05.2011.

Deoarece emana vapori de alcool, persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,78mg / l alcool în aerul expirat.

Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat în circulaţie şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

În cauză cercetările vor continua.

Poliţiştii au instrumentat mai multe dosare penale

Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 5 - Lugoj, au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale faţă de M. Marian, de 44 ani, din localitatea Coşteiu, judeţul Timiş, pentru comitere infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi furt.
În fapt, la data de 19.07.2011, în jurul orei 23.30, pe fondul consumului de alcool, acesta a incendiat fânul dintr-o anexa a imobilului în care locuieşte iar anterior comiterii acestei fapte a furat din imobilul vecinului său I. Francisc un telefon mobil care a fost recuperat şi predat părţii vătămate .
La data de 20 iulie a.c, poliţiştii au întocmit referatul cu propunere de terminarea urmăririi penale faţa de faţă de S. O. Constantin, de 30 de ani, din municipiul Lugoj care la data de 06.05.2011 a condus pe strada Nicolae Bălcescu din aceeaşi localitate o motocicletă având o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Poliţiştii au dispus confiscarea a peste 30 de tone de cereale fără documente de provenienţă

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, în cooperare cu ofiţerii din cadrul D.G.I.P.I. şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Sânnicolau Mare - Secţia 12 Rurale, au depistat pe raza localităţii Lovrin, judeţul Timiş, un autovehicul în timp ce transporta cantitatea de 18.360 kg .
Cu ocazia verificărilor s-a constatat că societatea comercială a efectuat vânzarea direct din câmp, fără a înregistra cantitatea de grâu într-un depozit autorizat şi nu a emis factură fiscală din care să rezulte activitatea comercială.
De asemenea, în avizul prezentat la control se face menţiunea că urmează cântărirea în localitatea Fibiş, stabilindu-se că nici beneficiarul nu înregistrează în depozitul societăţii cantitatea de grâu.
Poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi de cereale şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei administratorului firmei beneficiare, D. T. Raul,de 31 de ani, cetăţean german pentru nerespectarea prevederilor pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale .
În urma activităţilor operative efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în cooperare cu ofiţeri din cadrul D.G.I.P.I. şi poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lenauheim, au identificat pe raza acestei localităţi, un autovehicul care transporta cantitatea de 12.940 kg grâu, producţie 2011.
Conducătorul autovehiculului a prezentat un contract de vânzare-cumpărare şi un borderou de achiziţie pe două societăţi comerciale diferite, ambele cu sediul în localitatea Brad, judeţul Hunedoara, fără a putea prezenta documentele legale de provenienţă respectiv factura fiscală de achiziţie.
Pentru nerespectarea măsurilor de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale, poliţiştii au dispus confiscarea cantităţii de 12.940 kg grâu şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei lui B. G. Tudor, de 42 ani, din localitatea Brad, judeţul Hunedoara.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

A condus un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 21.07.2011, în jurul orei 00.45, poliţiştii l-au depistat pe P. Partene, de 70 de ani, care a condus un autoturism pe Calea Şagului din Timişoara, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest acesta indicând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere p drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii efectuează verificări cu privire la un incident rutier

Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 20 iulie 2011, în jurul orei 09.15, despre faptul că pe strada F.C. Ripensia din Timişoara, un autoturism a trecut peste o persoană .
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că N. Gheorghe, de 74 de ani, a scos manual autoturismul său din garaj şi a vrut să îl oprească pe stradă fără a folosi frâna de ajutor.
Datorită înclinaţiei căii de rulare autovehiculul s-a pus în mişcare, moment în care proprietarul încercând să-l oprească s-a pus în faţa acestuia fără a reuşi acest lucru.
Persoana a fost scoasă de sub autoturism şi transportată la Spitalul Judeţean Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care a avut loc evenimentul.

Cercetări efectuate de poliţişti pentru depistarea unor persoane care ar fi agresat fizic un bărbat din Timişoara

În data de 20.07.2011, în jurul orei 12.00, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 00.30, Flavius B., din Timişoara în timp ce se deplasa către domiciliul său a fost agresat de către doi cetăţeni care l-au lovit cu pumnul în zona feţei fiind necesară internarea la o unitate medicală.
Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs evenimentul, depistarea şi tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş