luni, 18 iulie 2011

Arad / Preşedintele PNL Arad, despre sondajele de opinie pentru stabilirea candidaţilor comuni

Florin Galiş, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad, face o serie de precizări legate de rezultatele, încă neoficiale, ale sondajelor de opinie comandate de ACD şi PSD pentru stabilirea candidaţilor comuni.
'Colegii mei din PNL şi din USL au vorbit despre un posibil avans al primarului Gheorghe Falcă în ceea ce priveşte încrederea arădenilor, faţă de celelalte persoane politice care au intrat în sondaj. Dincolo de aspectele tehnice care merită subliniate, precum faptul că Gheorghe Falcă este un politician foarte cunoscut după cei peste şapte ani de mandat şi punctează anumite realizări faţă de perioada anterioară, consider că mai trebuie să ţinem cont de câteva aspecte', a declarat Florin Galiş.
Potrivit acestuia, recent însă, deputatul arădean Mihai Calimente a vorbit despre discrepanţa dintre starea materială afişată între Falcă ‘versiunea 2011' şi Falcă 'versiunea 2004', timp în care a ocupat cea mai importantă funcţie publică din municipiul Arad.
'Să ne amintim însă de acea 'piatră de moară' ce atârnă greu de gâtul lui Gheorghe Falcă: procesul de corupţie judecat acum la Alba Iulia, acolo unde a fost mutat la cererea procurorilor, de teama unor imixtiuni politice în actul de justiţie. Se pare că procurorii au considerat că primarul Aradului este dispus să se comporte într-atât de abuziv încât să îşi permită influenţarea actului de justiţie! Iată deci că procurorii nu au avut încredere în buna credinţă a lui Gheorghe Falcă. La fel cum de altfel nu au avut încredere nici colegii săi de partid!', a precizat liderul OM PNL Arad.
'Să nu uităm motivul pentru care primarul Aradului nu este acum acolo unde şi-a dorit cu atâta ardoare să fie: la cârma naţională a PDL. Falcă nu a fost considerat destul de integru pentru PDL. De ce s-ar califica atunci, moralmente vorbind, pentru orice funcţie publică, dacă cei din propriul său partid nu au mai vrut să se afişeze alături de domnia sa?', a mai precizat Florin Galiş.
Pe de altă parte însă, acesta arată că nu şi-ar dori ca încrederea arădenilor în Gheorghe Falcă să fie influenţată în mod decisiv numai de deciziile judecătorului Tribunalului Alba Iulia. Pentru că este necesară o analiză mai profundă cu privire la ceea ce s-a făcut în acest oraş în ultimii opt ani, pentru a evidenţia lipsa de viziune, carenţele calitative ale lucrărilor publice, întreţinerea firmuliţelor de partid prin contracte publice cu Primăria, degradarea vieţii şi instituţiilor culturale, sportive etc.
'Mesajul meu către arădeni este unul prin care doresc încă o dată să amintesc că există alternativă, că nu sunt conduşi de un om providenţial, aşa cum există pretenţia din partea lui Gheorghe Falcă şi a camarilei sale. Dimpotrivă, cu oameni noi la conducerea oraşului acesta va avea mult mai multe şanse să prospere, iar oamenilor să le fie mai bine. Să nu uităm şi pe cine mai reprezintă Gheorghe Falcă: partidul care a tăiat pensiile, salariile, ajutoarele de şomaj, sănătatea, educaţia, partidul care doreşte să ne desfiinţeze judeţul', a conchis Florin Galiş, preşedintele OM PNL Arad.
BIROUL DE PRESĂ AL PNL ARAD