duminică, 17 iulie 2011

Înecat într-o baltă de lângă Jimbolia

Sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 15.07.2011, în jurul orei 17.20, poliţiştii l-au depistat pe N. Ionel, de 56 ani, din municipiul Timişoara, care a condus un autoturismul pe strada Calea Şagului din aceeaşi localitate.
Deoarece emana vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool în aerul expirat.
Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că acesta avea permisul de conducere anulat.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi permisul de conducere anulat.

La data de 16.07.2011, în jurul orei 23.15, poliţiştii l-au depistat pe B. I. Marius, de 38 de ani, din municipiul Timişoara în timp ce conducea un autoturism pe DN 6.
Acesta emana vapori de alcool şi a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aer expirat.
Poliţiştii l-au condus la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i-au întocmit un dosar penal.

În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 18.10, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Munteniei din municipiul Timişoara a avut loc un incident rutier.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului unde din primele verificări efectuate au stabilit că C. Laurenţiu, de 32 de ani, din localitatea Viişoara, judeţul Bacău a condus un autoturism pe strada Munteniei din Timişoara şi a intrat în coliziune cu un autoturism Mercedes care se afla parcat regulamentar.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 1,40 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale.

Suspect de comiterea unei tâlhării

La data de 15.07.2011, în jurul orei 20.15, în timp ce executa serviciului de patrulare, o patrulă mixtă l-a depistat, pe strada Cloşca din municipiul Timişoara, pe C. Dorel, de 36 de ani, din localitatea Izvin, judeţul Timiş.
În urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie s-a stabilit că persoana în cauză este dată în urmărire, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
În fapt, C. Dorel, la data de 19 martie a.c., i-a sustras poşeta lui C. Monica în zona Pieţei 700 din municipiul Timişoara.
Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere, iar magistraţii au dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.
Cercetările vor continua.

Cercetări cu privire la mai multe accidente de circulaţie

În data de 15.07.a.c, în jurul orei 22.40, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe Bulevardul Dâmboviţa din municipiul Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului , iar din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că B. I. Mihai, de 52 de ani, din aceeaşi localitate, a condus un autoturism pe strada Banatului iar la intersecţia cu Bulevardul Dâmboviţa a intrat în coliziune cu un moped care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului mopedului C. A. Samir, de 17 ani, din municipiul Timişoara.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care a avut loc evenimentul rutier.

Poliţiştii au fost semnalaţi despre faptul că pe DN 6 a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie iar din primele verificări efectuate s-a constatat că B. Giorgio, de 74 de ani, cetăţean italian, a condus un autoturism la care era ataşată o semiremorcă în direcţia Timişoara-Lugoj, a efectuat fără a se sigura manevra de viraj la stânga din şirul de autovehicule moment în care a intrat în coliziune cu o motocicletă.
G. P. Dan, de 28 de ani, din Timişoara, conducătorul motocicletei circula pe aceeaşi direcţie de deplasare şi se angajase deja în depăşire.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului motocicletei.
Cercetările vor continua pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs accidentul şi tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi.

Acţiune pentru prevenirea faptelor antisociale

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Deta şi Posturilor de poliţie Banloc şi Liebling au desfăşurat în data de 16-17 iulie 2011, o acţiune cu caracter preventiv - reactiv pe linia prevenirii faptelor antisociale.
Cei 10 poliţişti participanţi la acţiuni au procedat la legitimarea a 36 de persoane dintre care 10 au fost verificate în bazele de date ale poliţiei şi totodată a u fost verificate şi 4 autoturisme.
De asemenea au fost efectuate controale la 3 societăţi comerciale care aveau asigurată pază cu personal propriu fără a fi constatate nereguli.
Cu această ocazie , poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale pentru cei care nu au respectat nomele rutiere în valoare de 1.273 de lei, fiind reţinut un permis de conducere.

Poliţiştii l-au depistat pe M. Ionuţ, de 33 ani, din comuna Denta, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 603 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Două persoane suspecte de furtul unor biciclete

La data de 17 iulie 2011, poliţiştii i-au depistat pe R. Cornel, de 33 de ani, din Timişoara, şi M. C. A., de 17 ani, din comuna Zăbrani, judeţul Arad, suspecţi că ar fi sustras două biciclete din scara unor imobile situat pe strada Timişoarei respectiv strada Gheorghe Doja din municipiul Lugoj dorind sa le vândă pentru a face rost de bani.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările vor continua pentru documentarea activităţii lor infracţionale.

Cercetări cu privire la o persoană care s-a înecat

În data de 15.07.a.c, în jurul orei 21.15, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către F. Ionuc despre faptul că vărul său s-a înecat într-o baltă situată la marginea oraşului Jimbolia.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie, stabilind că cele sesizate se confirmă.
În urma căutărilor efectuate de către scafandrii a fost găsit cadavrul lui F. Anton, de 19 ani, din aceeaşi localitate, care a fost ridicat şi depus la morga Spitalului orăşenesc Jimbolia în vederea efectuării necropsiei.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea cu exactitatea a condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

Confiscarea unei cantităţi de cereale fără documente de provenienţă

*La data de 16.07.a.c, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreuna cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia, au acţionat pe linia depistării celor care efectuează transport de cereale fără a respecta condiţiile legale.
Cu această ocazie a fost depistat pe raza comunei Comloşu Mare, judeţul Timis, un autovehicul condus de C. I. Andreiş, de 34 de ani, care transporta pentru J. Gheorghe, de 55 ani, din localitatea Crişcior, judeţul Hunedoara, cantitatea de 24.340 kg grâu, producţie 2011.
Întrebat fiind de documentele de provenienţă ale grâului acesta a declarat că nu deţine factura fiscală şi contractul de vânzare-cumpărare.
Poliţiştii au dispus confiscarea cantităţii de 24.340 kg grâu şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei lui J. Gheorghe pentru nerespectarea prevederilor privind măsurile de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor.
Întreaga cantitate de grâu a fost lăsată în custodie până la valorificare la un depozit autorizat de Ministerul Agriculturii din localitatea Comloşu Mic, judeţul Timiş.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş