duminică, 17 iulie 2011

ACŢIUNE PE LINIE RUTIERĂ DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII TIMIŞORENI

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timişoara , în data de 15/16.07.2011, între orele 22.00-06.00, au desfăşurat o acţiuni cu caracter preventiv , în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi creării unui cadru necesar diminuării fenomenului infracţional, precum şi în vederea depistării persoanelor care conduc autovehicule pe drumurile publice fiind sub influenta băuturilor alcoolice.
Cei 17 poliţişti au organizat 8 filtre, ocazie cu care au aplicat conducătorilor auto care nu au respecta legislaţia rutieră 20 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.660 de lei, au reţinut 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi 1 dosar penal pentru conducea unui autovehicule deşi avea suspendat acest drept.

EXEMPLU:
Cu această ocazie, poliţiştii l-au depistat pe B. I. Marius, de 39 ani, din municipiul Timişoara, ,care a condus un autoturism pe strada Calea Lugojului din aceaşi localitate fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,61mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alocoolemiei.
În cauză cercetările vor continua.
Poliţiştii vor desfăşura astefel de acţiuni şi în perioada următoare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş