miercuri, 6 iulie 2011

SCRISOARE DESCHISĂ adresată de Rectorul Universităţii "Politehnica" din Timişoara liceelor timişene cu rezultatele cele mai bune la Bacalaureatul 2011

Stimate domnule / doamnă director,
Stimaţi profesori,
Dragi elevi,

Vă rog să primiţi din partea mea calde felicitări pentru frumoasele rezultate obţinute la examenul de bacalaureat recent încheiat. Meritele dv., ale tuturor, sunt cu atât mai mari, cu cât respectivele rezultate se disting net -în sens pozitiv, evident!-, de cele ale majorităţii celorlalte licee din judeţul nostru.

Stimaţi colegi, dragi elevi,

Judeţul nostru, provincia noastră istorică -mândrul Banat-, a obţinut cele mai slabe rezultate, într-o competiţie intelectuală, din întreaga lor existenţă! Dumneavoastră, însă, şi omologii dv. din liceele de elită din Arad şi Caraş-Severin, prin muncă, seriozitate, simţ al răspunderii şi har, aţi ţinut sus stindardul şcolii bănăţene şi i-aţi salvat din onoare -evident: atât cât ponderea pe care o aveţi în sistem v-a permis să o faceţi!. Pentru asta, meritaţi aprecierile noastre fără preget şi întreaga gratitudine!

Dragi absolvenţi bacalaureaţi,

Mai sus, m-am adresat deopotrivă vouă, dascălilor şi conducerii liceului vostru. Pentru că eu, ca om de şcoală -şi, ţin să o spun: ca fost elev şi fost student, în egală măsură!-, consider că atunci când un elev obţine rezultate bune, meritul cel mai mare este al lui, fără-ndoială, dar merite de asemenea mari au şi dascălii săi şi cei ce conduc destinele şcolii în care el învaţă. Vouă, dragii mei, vă adresez felicitări speciale, pentru că voi sunteţi eroii principali ai acestei istorii! Vă felicit şi, totodată, vă adresez îndemnul ca, la fel cum, în anii precedenţi, au făcut-o atâţia şi atâţia din colegii voştri mai mari, obţinând mai apoi frumoase satisfacţii profesionale pe tot parcursul vieţii, să vă aplecaţi atenţia cu încredere asupra ofertei educaţionale pe care Universitatea "Politehnica" din Timişoara, cea mai bună şcoală de ingineri şi nu numai din România, v-o pune la dispoziţie.

Mult succes, dragi absolvenţi bacalaureaţi, în Universitatea "Politehnica" din Timişoara sau oriunde veţi hotărî voi să vă continuaţi parcursul!

Mult succes în continuare, stimaţi colegi profesori, în pregătirea a noi şi noi generaţii de tineri! Nu trădaţi niciodată, oricâte vicisitudini ne va fi dat să înfruntăm, nobila dumneavoastră şi a mea profesie!

Cu deosebită stimă,

Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu
Rectorul Universităţii "Politehnica" din Timişoara
Senator al României
Secretarul Comisiei de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României