duminică, 3 iulie 2011

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ LA FRONTIERA VERDE

Poliţiştii de frontieră timişeni au capturat 2.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 18.869 având aplicat timbru fiscal Serbia în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.
În dimineaţa zilei de 28.06.2011, în jurul orei 04.00, în urma unei acţiuni la care au paricipart lucrători din cadrul Biroului C.I.T- I.J.P.F Timiş, împreună cu lucrători din cadrul S.P.F. Jimbolia şi S.P.F Cruceni au fost depistate pe teritoriul României, în apropierea liniei de frontieră cu Serbia, două persoane care transportau trei bagaje voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat la reţinerea acestora şi conducerea lor la sediul Sectorului P.F. Cruceni pentru clarificarea situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de Ionel P., în vârstă de 35 de ani şi Ileana G., în vârstă de 38 de ani, ambii din judeţul Timiş. În urma controlului amănunţit a fost descoperită cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, marca Fast, în valoare de 18.869 lei. Aceştia au declarat că ţigaretele au fost ridicate din apropierea frontierei de stat, după ce în data de 27.06.2011 au fost introduse ilegal de către Ionel P.
În cauză a fost întocmită lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

CONTRABANDĂ CU REPETIŢIE

Poliţiştii de frontieră timişeni au întocmit lucrare penala pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, după ce au depistat o şoferiţă care a încercat să introducă ilegal ţigări în România. Femeia a mai fost sancţionată contravenţional anul acesta pentru o astfel de faptă.
În data de 28.06.2011, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un autoturism marca Zastava, Iljana M., în vârstă de 30 de ani, de cetăţenie sârbă.
În timpul efectuării formalităţilor de frontieră echipa de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a avut suspiciuni cu privire la faptul că şoferiţa transportă cu autoturismul ţigări, motiv pentru care a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Cu această ocazie, a fost descoperită ascunsă în galeria de aerisire a filtrului autoturismului, cantitatea de 104 pachete cu ţigări, în valoare de 1040 lei, fabricate în Serbia.
În conformitate cu prevederile legale, Autoritatea Vamală a dispus ridicarea întregii cantităţi de ţigări în vederea confiscării lor. Totodata, în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.