marți, 5 iulie 2011

Cronica infracţiunilor: S-a spânzurat din cauza sărăciei

Topea cabluri provenite din furt

În noaptea de 04/05 iulie 2011, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, poliţiştii lugojeni au observat o persoană care ardea un cablu electric de circa 40m.
Din primele verificări a rezultat că B. Sorin, de 22 ani,din Lugoj a sustras cablul din fosta fabrică ITL cu intenţia de a comercializa sârma rezultată în urma arderii acestuia.
Cel în cauză a fost condus la sediul poliţie, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.
În cauză se continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.

Dosar penal pentru că a sustras mai multe bunuri din zona Gării de Nord

În data de 04.07.2011, în jurul orei 23.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un angajat al unei societăţi de securitate a reţinut un individ care a sustras diferite produse din zona Gării de Nord din Timişoara. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care au procedat la identificarea persoanei reţinute, stabilind că aceasta se numeşte Adrian H., de 31 de ani, din municipiul Timişoara.
În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că susnumitul a sustras un număr de 36 becuri Xenon şi un număr de 36, becuri H 9 pe care le-a ascuns într-o cutie de carton în curtea societăţii, urmând să şi le însuşească.
Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, poliţiştii continuând documentarea activitatea infracţională a suspectului.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la condiţiile producerii unor accidente de circulaţie

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe DN 6 între localităţile Remetea Mare şi Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă unde au stabilit că D. Raluca, de 25 ani, domiciliata în municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara în timp ce conducea un autoturism a pierdut controlul acestuia şi a intrat pe sensul opus de circulaţie.
În urma acestei manevre conducătoarea s-a lovit frontal cu un alt autoturism, condus de G. Ştefan, de 23 ani, din Recaş care circula dinspre localitatea Remetea Mare spre Timişoara .
In urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătoarei auto care a fost transportată de urgenţă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În data de 04.07.2011, în jurul orei 19.00, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara pe I. MIHAI, de 39 ani, din aceeaşi localitate în timp ce conducea un autoturism dinspre Piaţa 700 spre strada Cloşca a lovit o bicicletă care circula în faţa sa deoarece nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de aceasta.
In urma impactului a rezultat rănirea biciclistului Z. T. Constantin, de 25 ani, din comuna Pişchia.
Poliţiştii au întocmit dosar penal conducătorului auto pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un proiectil a fost ridicat de pe islazul localităţii Murani

În seara zilei de 04.07.2011, în jurul orei 20.30, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic despre faptul că în apropierea islazului sătesc al localităţii Murani a găsit un proiectil neexplodat.
In urma sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timis unde s-a stabilit că proiectilul este de calibru 76 mm şi provine din cel de al II-lea Război Mondial.
În cauză după ce au fost luat măsurile de siguranţă a fost dispusă ridicare proiectilului de către reprezentanţii ISU Banat.

O persoană a fost găsită spânzurată în apartamentul fiicei sale

Poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un apartament situat pe Bulevardul Cetăţii din Timişoara a fost găsită o persoană spânzurată.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care au constat că Niculina G., de 58 ani, din Timişoara, se afla singură în apartamentul fiicei sale în momentul producerii evenimentului şi nu suferea de probleme psihice.
Din biletul de adio găsit în apartament a reieşit că motivul care a determinat-o la comiterea acestui gest este sărăcia.
Corpul neînsufleţit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzelor decesului.

A sustras componentele unor tablouri electrice ale unei staţii de pompare

La data de 14.03.2011 poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Chevereşu Mare au fost sesizaţi de către angajatul unei staţii de pompare, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în noaptea precedentă în incinta staţiei şi au distrus cele trei tablouri electrice, din care au sustras ansamble şi subansamble.
În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti s-a stabilit că suspect de comiterea faptei este C. P. Mcclaud care a provocat societăţii un prejudiciu în valoare de 59.651 de lei.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
În cauză se continuă cercetările.

Persoane suspecte de comiterea infracţiunii de furt

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Peciu Nou, judeţul Timiş, au depistat şi identificat două persoane suspecte de furtul mai multor bunuri.
H.Gheza, de 42 de ani, din localitatea Peciu Nou, în data de 01 iulie a.c., în jurul orei 23.30, ar fi pătruns într-o locuinţă din aceeaşi localitate de unde ar fi sustras un cazan de cupru pe care l-a vândut la un centru de colectarea a fierului vechi. Prejudiciul de 700 de lei a fost recuperat în totalitate de către poliţişti.
I.ADRIAN, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi sustras dintr-o locuinţă întreaga instalaţie de încălzire a unei case aflate în construcţie. Prejudiciul de 1.100 de lei a fost recuperat în totalitate.
Pe numele celor doi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş