sâmbătă, 23 iulie 2011

Timiş / POLIŢIŞTII AU SANCŢIONAT CONDUCĂTORII DE MOTOCICLETE CARE POLUEAZĂ FONIC MUNICIPIUL TIMIŞOARA

În noaptea de 22/23.07.2011, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timiş, împreună cu agenţii de ordine şi siguranţă publică şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Timişoara în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi linişte publică.
Acţiunea a avut drept scop depistarea conducătorilor de mopede şi motociclete care nu respectă regulile de circulaţie şi produc zgomote peste limita legal admisă, perturbând liniştea cetăţenilor, depistarea conducătorilor de astfel de autovehicule care participă la curse ilegale, precum şi a celor care încalcă regulile de circulaţie şi prevederile legale la regimul rutier.
Poliţiştii au organizat 4 filtre, ocazie cu care au aplicat conducătorilor care nu au respectat legislaţia rutieră 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.755 de lei şi au reţinut 5 certificate de înmatriculare, dintre care 4 certificate au fost reţinute pentru producerea de zgomote peste limita legală şi un certificat pentru punerea în circulaţie a unei motociclete cu pneurile uzate.
Totodată, poliţiştii au întocmit 1 dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
EXEMPLU:
Cu această ocazie, poliţiştii l-au depistat pe P. Cosmin, de 33 ani, din Timişoara,, în timp ce conducea pe bulevardul Vasile Pârvan din municipiu un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,61mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Pe strada Simion Bărnuţiu din Timişoara, poliţiştii l-au depistat pe C. S. Gabriel, de 26 de ani, din localitatea Insuratei, judeţul Gorj, în timp ce conducea o motocicletă al cărei zgomot produs în mers depăşeşte pragul fonic.
Cu ocazia aceleaşi acţiuni a mai fost depistat şi A. A. Iulian, de 24 de ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Simion Bărnuţiu al cărui zgomot produs era peste limita legal admisă.
În cauză au fost întocmite rapoarte tehnice de control de către specialiştii Registrului Auto Român şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de către poliţişti, fiind dispusă totodată şi măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare.