vineri, 15 iulie 2011

Razie pentru liniştea cetăţenilor în Complexul Studenţesc

Transporta cereale fără a deţine acte de provenienţă

În ziua de 14 iulie 2011 ofiţerii de investigarea a fraudelor din cadrul inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş împreună cu poliţiştii ai Poliţiei Oraşului Jimbolia au identificat pe drumul judeţean 693, pe raza comunei Cărpiniş, un autovehicul în care era transportată în baza unui contract de cărăuşie, cantitatea de 19.420 kg de grâu, producţie 2011, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienţă, respectiv factura fiscală şi contractul de vânzare - cumpărare.
În conformitate cu prevederile OUG 12/2006 s-a dispus confiscarea cantităţii de 19.420 kg de grâu, care a fost lăsată în custodie până la valorificare la un depozit autorizat de Ministerul Agriculturii.
De asemenea a fost aplicată sancţiune contravenţională de 5.000 de lei societăţii căreia îi aparţineau cerealele transportate.
Verificările vor continua.

Dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe

În data de 14.07.2011, în jurul orei 18.30, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic prin apelul de urgenţă de către P. Eugenia, din Bacova, judeţul Timiş, despre faptul că tatăl său M. Ioan, de 52 ani, din aceeaşi localitate, a fost lovit de vecinul său, M. Nicolae, de 61 ani.
La faţa locului s-a constatat că pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict spontan iar agresorul l-a înţepat cu un briceag pe vecinul său, M. Ioan, provocându-i răni superficiale. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii i-au întocmit lui M. Nicolae dosar penal pentru comiterea infracţiuni de lovire sau alte violenţe.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentare activităţii sale infracţionale.

Bărbat care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au depistat în ziua de 14.07.2011 pe Calea Aradului din municipiului Timişoara pe P. Ion, de 36 de ani, din Caracal, judeţul Olt, care poseda Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii emis în data de 09.06.2011 de Curtea de Apel Oradea.
Bărbatul este condamnat la 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.
În fapt, acesta în data de 23 aprilie 2009, a pătruns înarmat cu o bară metalică în locuinţa lui B. Florica prin forţarea uşii de acces şi prin exercitarea de violenţe asupra lui acesteia şi a lui I. L. Radu a sustras un telefon mobil.
P. Ion a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, urmând să fie transferat în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Poliţiştii au acţionat pentru liniştea cetăţenilor

În seara zilei de 14 iulie 2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie împreună cu ofiţeri de investigarea a fraudelor şi poliţişti rutieri dar şi cu sprijinul comisarilor din cadrul Gărzii Financiare şi a specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, au efectuat o acţiune în zona Complexului studenţesc, acţiune ce a avut ca scop verificarea modului în care sunt respectate orele de linişte al locuitorilor dar şi relaţiile de lucru angajat - angajator precum şi legalitatea actelor de comerţ desfăşurate în localurile din zona respectivă.
Deşi rolul acţiunii a fost unul preventiv, la şapte din societăţile comerciale verificate au fost constatate depăşiri ale nivelului de poluare fonică, fapt pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare dintre acestea.
Totodată inspectorii de muncă au constatat mai multe nereguli, fapt pentru care au invitat reprezentanţii a 4 dintre societăţile comerciale verificate la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă în vederea clarificării situaţiei angajaţilor.
În urma constatării de către poliţişti a încălcării diferitelor norme de conduită socială fie în domeniul ordinii şi liniştii publice, fie în cel al circulaţiei rutiere au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.400 de lei.
Poliţiştii vor efectua în continuare astfel de acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi păstrare a unui mediu liniştit de convieţuire socială.

Accident de circulaţie

În data de 15.07.2011, în jurul orei 04..00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că la intersecţia străzilor General Dragalina cu 16 Decembrie 1989 din municipiul Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că T. P. Alex, de 22 ani, din localitatea Sânmihaiu German, judeţul Timiş a condus un autoturism pe strada General Dragalina spre strada 16 Decembrie 1989, a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe Bulevardul 16 Decembrie de către G. Victor, de 25 ani, din Timişoara.
În urma accidentului a rezultat rănirea ambilor conducători auto.
Din primele verificări se pare că T. P. Alex se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a se stabili cu exactitatea condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş