luni, 11 iulie 2011

CD-PLAYER LA DOSAR

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au intervenit în doar câteva minute la o sesizare primită prin apelul unic de urgenţă 112 şi au surprins un tânăr suspect de comiterea unui furt pe Aleea Roman din municipiu în dimineaţa zilei de 10.07.2011, în jurul orelor 05.00.
Patrula mixtă deplasată la faţa locului, l-a identificat pe L.A. de 15 ani, care a pătruns într-un autoturism, iar din interior a sustras faţa detaşabilă a cd-player-ului.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

FĂRĂ PERMIS PE DRUMURILE PUBLICE

În dimineaţa zilei de 10.07.2011, lucrătorii Postului de Poliţie Răcăşdia, au fost sesizaţi de către o pasageră că autoturismul în care se afla a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în accident au fost implicate două autoturisme conduse de M.LAVINIA, de 23 de ani şi L.VIOREL, de 58 de ani.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere şi nici nu poate prezenta asigurarea auto obligatorie pentru autoturismul înmatriculat în străinătate pe care-l conducea.
În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără drept de circulaţie în România.

PARAPETUL ŞI MOPEDUL

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în cursul zilei de 10.07.2011 şi soldat cu rănirea unei persoane.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce B.PETER, de 35 ani, conducea un moped pe strada Tudor Vladimirescu din Bocşa, din direcţia Timişoara către Reşiţa, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga a pierdut controlul mopedului şi s-a izbit de un parapet metalic din afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale unde a rămas internat.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că B.PETER nu a urmat cursul de legislaţie rutieră.

DOMNIŞOARA CU MOPEDUL

În cursul zilei de 09.07.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 58 A, la intrare în localitatea Ezeriş.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în timp ce tânăra T.C., de 17 ani, conducea un moped înmatriculat în Italia, din direcţia Fârliug spre Soceni, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul mopedului, a pătruns pe contrasens unde a acroşat un parapet metalic, după care a căzut pe spaţiul verde.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătoarei mopedului şi a pasagerei T.A., de 13 ani, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, unde T.C. a rămas internată.
Conducătoarea mopedului a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că T.C. nu a absolvit cursul de legislaţie rutieră.
În momentul producerii accidentului cele două tinere au purtat casca de protecţie.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ACCIDENT PE DN 57

În noaptea de 09/10.07.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 57 şi soldat cu două victime.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce R.ADRIAN, de 19 ani, conducea un autoturism din direcţia Moldova Nouă spre Orşova, pe un sector de drum în aliniament a pierdut controlul autovehiculului, a ieşit în afara părţii carosabile unde a rulat aproximativ 100 m, după care s-a rostogolit.
În momentul rostogolirii cei doi ocupanţi ai autovehiculului, conducătorul auto respectiv pasagerul din dreapta-faţă, V.I, de 17 ani, au fost proiectaţi pe câmp, iar autoturismul a luat foc.
În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului şi rănirea conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul din Moldova Nouă, iar ulterior la Spitalul din Oraviţa unde a decedat.
În cauză, medicul legist va efectua necropsia şi se vor stabili cu exactitate cauzele deceselor.

OBOSEALĂ + ALCOOL = ACCIDENT

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au intervenit la un accident rutier produs în dimineaţa zilei de 10.07.2011, în jurul orelor 05.00.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce T.ADRIAN, de 21 ani, conducea un autoturism pe raza municipiului, din direcţia Lugoj spre Caransebeş, pe fondul oboseli şi a consumului de alcool, a pierdut controlul vehiculului şi a intrat în coliziune cu semiremorca unui autotractor ce se afla parcat pe strada Nicolae Bălcescu.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului V.KEN, cetăţean belgian.
V.KEN a fost transportat la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale unde a rămas internat.
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, T.ADRIAN, a rezultat o concentraţie de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Purtător de cuvânt - Agent de poliţie - Cărbunaru Ancuţa-Ramona