duminică, 31 iulie 2011

Timiş / Infotrafic penal

Acţiune rutieră pe raza judeţului Timiş În noaptea de 30/31.07.2011, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timişoara au executat o acţiune în vederea depistării şi sancţionării conducătorilor de autoturisme care comit infracţiuni şi contravenţii la regimul circulaţiei.
Cele 18 cadre participante au aplicat 23 de sancţiuni, în valoare de 7387 de lei. Tot cu ocazia acţiunii au fost reţinute şi 14 permise de conducere, din care 11 au fost reţinute pentru conducerea unor autoturisme pe drumurile publice cu alcoolemie, iar trei permise au fost reţinute pentru nerespectarea culorii semaforului.

Totodată au mai fost constatate şi şapte infracţiuni, patru conducători auto fiind depistaţi cu o alcoolemie peste limita legal admisă, iar trei şoferi nu posedau permise de conducere.

EXEMPLE:

În jurul orei 03.35, a fost depistat O. Vlad, de 27 ani, din Timişoara în timp ce conducea un autoturism, pe strada 20 Decembrie, din municipiu, având o alcoolemie 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 04.00 a fost depistat pe strada 20 Decembrie din municipiul Timişoara, conducătorul auto B. R. Aldona, de 24 ani, din aceeaşi localitate care a condus un autoturism având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 04.20, F. Valentin de 22 ani, din Timişoara a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucian Blaga, din oraş. Fiind testat cu aparatul alcooltest acesta a indicat o valoare de 0,59mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 04.40, a fost depistat şi M. Gheorghe, de 54 ani, din Timişoara, care a condus un autoturism pe strada Victor Babeş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest acesta a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat .

Toţi cei patru conducători auto au fost conduşi la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii le-au întocmit dosare penale pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 04.30 conducătorul auto C. Marin, de 43 de ani, a fost depistat conducând un autoturism fără poseda permis de conducere

În localitatea Cernăteaz, pe strada Principală, a fost depistat M. M. M., de 17 ani, din Calacea în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Tuturor conducătorilor auto care au fost depistaţi în noaptea de 30/31.07.2011 conducând autoturisme fără a poseda permise de conducere le-au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunea comisă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş