joi, 7 iulie 2011

Cronica infracţiunilor / Vânătoare, alcool şi tâlhărie

Reţinut de poliţişti pentru că deţinea mandat de executarea pedepsei închisorii

În urma unor activităţi desfăşurate de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Lugoj, a fost depistat pe raza satului Măguri, C. M. Silviu, de 33 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Lugoj.
Prin emiterea mandatului bărbatul a fost condamnat în data de 05.07.2011 la trei ani de închisoare, pentru comiterea unei infracţiunii de furt calificat deoarece în luna mai 2010, acesta a sustras mai multe biciclete de pe raza municipiului Lugoj.
Persoana în cauză a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş în vederea executării pedepsei.

Sub influenţa băuturilor alcoolice în timp ce conducea un autoturism

În data de 06.06.2011, în jurul orei 12.25 O. Huseyin, de 41 ani, din Timişoara, cetăţean turc, a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe bulevardul Take Ionescu din municipiu în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Deoarece emana vapori de alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aer expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Incident de vânătoare anchetat de poliţişti

În ziua de 06 iulie 2011, în jurul orelor 14.50 poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget au fost anunţaţi despre faptul că pe fondul de vânătoare de pe raza localităţii a avut loc un accident de vânătoare .
Din primele verificări se pare că I. Traian, de 76 de ani, din Făget, deţinător legal de armă de vânătoare, l-a împuşcat accidental în zona spatelui pe R. Ioan, cu care se afla la vânătoare.
În urma incidentului R. Ioan a suferit leziuni, motiv pentru care I. Traian a procedat la transportarea victimei la Spitalul oraşului Făget.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că I. Traian avea autorizaţie de vânătoare la căprior eliberată în data de 01.07.2011 cu valabilitate de 20 zile, dar care nu era completată cu data de ieri iar ieşirea în fondul de vânătore s-a efectuat fără participarea paznicului de vânătoare ca organizator .
Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a producerii evenimentului şi încadrarea juridică a faptei.

Cercetări pentru soluţionarea unei tâlhării

În data de 06.07.a.c., în jurul orei 19:20, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc o tâlhărie într-un magazin din Piaţa Bălcescu din Timişoara.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă, unde vânzătoarea E. C. Maria a adus la cunoştinţă poliţiştilor că trei persoane, au intrat în incinta societăţii, unde au agresat-o fizic, iar din casa de marcat au sustras suma de 2140 de lei şi au părăsit în scurt timp locul faptei.
Poliţiştii au demarat o anchetă în care se continuă cercetările cu privire la împrejurările comiterii faptei precum şi la identificarea persoanelor implicate în comiterea faptei.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş