miercuri, 13 iulie 2011

Razia interfoanelor

Depistat de poliţişti după ce a produs un accident de circulaţie şi a părăsit locul faptei

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Parţa s-a constatat faptul că în seara zilei de 29.05.2011, C. Petty, de 21 de ani, a condus un autoturism pe raza localităţii, iar din cauza neatenţiei în conducere a părăsit partea carosabilă, rezultând un accident cu pagube materiale.
Întrucât persoana în cauză nu poseda permis de conducere şi nici nu a anunţat organele de poliţie de producerea evenimentului rutier totodată luând maşina de la faţa locului, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unu autoturism de către o persoană care nu poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără acordul organelor de poliţie.
Oamenii legii au extins cercetările şi asupra proprietarul autoturismului pentru comiterea infracţiunii de încredinţare a unui autoturism pentru a fi condus pe drumul public unei persoane despre care cunoaşte că nu posedă permis de conducere.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie

În data 12.07.2011, în jurul orei 03.40, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe D.J. 691 între localităţile Fibiş şi Pişchia a avut loc un accident de circulaţie.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că M. R. Adina, de 19 ani din Timişoara a condus un autoturism dinspre localitatea Fibiş spre Pişchia şi din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul autoturismului părăsind partea carosabilă şi ieşind în decor.
În urma accidentului a rezultat rănirea lui B. S. Paul, de 18 ani şi G. L. Elena, de 19 ani, ambii din localitatea Dudeştii Noi, pasageri în autoturism.
Cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-aprodus evenimentul rutier.

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii rutieri l-au depistat pe O. Huseyin, de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Take Ionescu din municipiul Timişoara.
Deoarece pe timpul verificărilor acesta emana vapori de alcool, persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aer expirat fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În cauză cercetările vor continua.

Conducea un autoturism pe drumurile publice deşi nu poseda permis de conducere

În data de 12 iulie 2011, în jurul orei 18.20, poliţiştii în timp ce executau serviciul de patrulare, au depistat un microbuz pe strada Braşov din municipiul Timişoara care a încercat să evite întâlnirea cu aceştia, moment în care a accidentat un autoturism care era parcat regulamentar părăsind locul accidentului.
Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia reuşind să îl oprească pe strada Drubeta.
În urma legitimării, poliţiştii au constatat că se numeşte M. Alexandru, de 46, din municipiul Timişoara, iar din verificările efectuate în evidenţele de poliţie acesta nu figura ca având permis de conducere.
Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Campania de prevenire ,,ŞI ŢIE ŢI SE POATE ÎNTÂMPLA,,

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în cadrul Campaniei de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului ,, ŞI ŢIE ŢI SE POATE ÎNTÂMPLA', la data de 12.07.2011, au desfăşurat activităţi de testare a modului de utilizare de către cetăţenii din municipiul Timişoara din zonele Soarelui şi Calea Martirilor, Plăvăţ 2, a sistemelor de securitate montate la intrările în blocurile de locuinţe.
La toate scările de bloc a fost constatat modul defectuos de utilizare a interfoanelor de către locatari, CALITĂŢILE FALSE folosite având ca efect acordarea permisiunii de intrare fără o minimă verificare, excepţie făcând 10 locatari care au trecut testul şi nu au deschid uşa;
S-au purtat discuţii cu membrii a 61 de familii şi au fost împărţite 150 de materiale informative - preventive, iar locatarii au fost informaţi cu privire la conduita antivictimală ce trebuie adoptată pentru a nu deveni victime.
Au fost instruiţi unii administratori, privind necesitatea informării locatarilor din imobilele aflate în responsabilitatea acestora.
Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş