miercuri, 20 iulie 2011

Schimb de experienţă între consultanţii fiscali timişeni şi cei din Germania

In data de 15 iulie 2011, Camera Consultanţilor Fiscali din România şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş au organizat, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, seminarul internaţional de fiscalitate România-Germania cu tema „Sistemul fiscal din Germania şi aspectele practice privind aplicarea TVA şi a Convenţiei pentru evitarea dublei impuneri în Germania şi România”.
Evenimentul face parte din programul itinerant de seminarii, colocvii şi conferinţe pe teme de fiscalitate internaţională organizate de Camera Consultanţilor Fiscali din România.
Având în vedere deosebitele relaţii de prietenie şi colaborare existente între Germania şi România, precum şi faptul că Germania este un partener economic de tradiţie, dovadă fiind numărul mare de companii cu capital german de pe piaţa românească (la Oficiul Registrului Comertului Timis erau inmatriculate, la 31.03. 2011, un numar de 1517 firme germane, cu un capital social subscris de 153,2 mil. euro), seminarul a reprezentat o oportunitate pentru cei peste 120 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri germane si romane care îşi desfăşoară activitatea judetul Timis.
Au fost prezentate si dezbatute aspecte privind sistemul fiscal din Germania; modul de infiintare, organizare si functionare a firmelor conform Codului Civil din Germania si a celui din Romania; aspecte practice privind aplicarea TVA si a conventiei pentru evitarea dublei impuneri in Germania si in Romania.
“Este un moment bun pentru ca oamenii din mediul economic al celor două ţări să se întâlnească să discute probleme de fiscalitate, pentru că relaţiile de afaceri sunt tot mai prezente şi trebuie ca fiecare să cunoască legile celorlalţi”, a declarat dl. Dumitru Popovici, reprezentantul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş.
Evenimentul a fost deschis si moderat de Vicepresedintele Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, dl. Dan Manolescu.
Organizatorii evenimentului doresc să continue seria conferintelor şi să pună la aceeaşi masă oameni de afaceri din cât mai multe ţări europene. Se intentioneaza ca urmatoarea conferinta sa prezinte avantajele şi dezavantajele dintre Romania si Italia din perspectiva fiscalităţii.
Informatii suplimentare la tel. 0374160802, fgeamanu@cciat.ro, dl. Florin Geamanu – Director CRAFT / CCIAT.