duminică, 10 iulie 2011

Razie prin barurile din Timişoara

În data de 09.07.2011 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, respectiv Serviciul de Investigarea Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Ordine Publică şi Serviciul Politiei Rutiere în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de muncă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea comiterii de fapte cu violenţă pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi stabilirea legalităţii de funcţionare a mai multor baruri situate pe raza municipiului Timişoara.
Acţiunea a avut drept scop verificarea legalităţii de funcţionare a barurilor, identificarea şi sancţionarea faptelor ilicite ce intră in incidenţa jocurilor de noroc, precum şi desfăşurarea de activităţi economice ce intră în sfera evaziunii fiscale,
Cu aceasta ocazie s-a mai verificat respectarea prevederilor legale privind existenta masurilor de prevenire a incendiilor şi respectarea condiţiilor de angajare a personalului.
Acţiunea a vizat patru societăţi comerciale cu obiect de activitate alimentaţie publică şi jocuri de noroc, precum şi piaţa agroalimentara din oraşul Buziaş.
La acţiune au participat 40 de poliţişti, patru lucrători din cadrul I.S.U Banat şi patru inspectori din cadrul I.T.M Timiş.
Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de la o persoană fizică cantitatea de 378 pachete ţigări de diferite mărci, timbrate necorespunzător precum şi patru litri de alcool.
Reprezentanţii ISU Banat au aplicat două sancţiuni contravenţionale pentru folosirea sistemelor, instalaţiilor, dispozitivelor şi echipamentelor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii în condiţii care nu asigură protecţia la foc faţă de materialele şi substanţele combustibile din spaţiul în care sunt utilizate.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.278 de lei pentru încălcarea normelor rutiere, fiind reţinute totodată şi trei permise de conducere.
În urma acţiunii au fost constatate două infracţiuni, dintre care una la regimul circulaţiei şi una pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc .

Exemple:
1. În piaţa agroalimentară din oraşul Buziaş a fost identificată P. C. Ramona, de 25 de ani, din Timişoara, care oferea spre vanzare ţigări netimbrate corespunzator şi alcool fără a avea documente de provenienţă.
În cauză a fost aplicată sancţiune contravenţională, urmând a se continua verificările.

2. Au fost identificate la o societate situată pe strada Mătăsarilor din Timişoara, două aparate tip jocuri de noroc pentru care administratorul nu a putut prezenta licenţa de exploatare şi acte de provenienţă, motiv pentru care s-a intocmit dosar penal şi au fost ridicate aparatele în vederea continuarii cercetarilor.

3. N. N. DANIEL, de 39 ani, domiciliat în Timisoara, fost depistat în timp ce conducea pe strada Bujorilor din aceeaşi localitate un autoturism aflându-se sub influenţa bauturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aer expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judetean Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit conducătorului auto dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care avea o alcoolemie peste limita legal admisă de lege.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş