marți, 5 iulie 2011

CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI ŞI FIER VECHI LA FRONTIERĂ

Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Caras-Severin au reusit prinderea in flagrant a doua persoane de sex feminin, cetateni romani care transportau in apropierea frontierei de stat 1.125 de pachete de tigari.
In data de 05.07.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Naidas au desfasurat o actiune de prindere in flagrant a doua persoane de sex feminin care transportau tigari provenite si destinate contrabandei.
Astfel, in jurul orelor 02.30, in timpul misiunii, politistii de frontiera au observat doua persoane de sex feminin care se deplasau, furisandu-se prin vegetatie dinspre linia de frontiera spre interior. Femeile aveau asupra lor rmai multe bagaje. S-a procedat la interceptarea persoanelor in cauza, ocazie cu care politistii de frontiera au constatat ca transportau mai multe pachete de tigari.
Femeile au fost conduse la sediul S.P.F. Naidas pentru cercetari in urma carora au fost identificate ca fiind C. Elena in varsta de 38 de ani si R. Lenuta in varsta de 21 de ani domiciliate in judetul Caras-Severin. La verificarea bagajelor pe care le aveau asupra lor, a fost descoperita cantitatea de 925 de pachete de tigari marca Fast si 200 de pachete de tigari marca Pall Mall in valoare aproximativa de 5.600 lei.
In urma cercetarilor a rezultat faptul ca cele doua femei au iesit legal din Romania prin P.T.F. Naidas, au achizitionat cantitatea de tigari din Republica Serbia dupa care au intrat ilegal in Romania eludand controlul de frontiera.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pe numele persoanelor in cauza pentru savarsirea infractiunilor de: trecere ilegala a frontierei de stat, contrabanda si evaziune fiscala.

FIER VECHI FURAT, DESCOPERIT DE POLITISTII DE FRONTIERA

Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Caras-Severin au reusit prinderea in flagrant a patru cetateni romani care transportau fier vechi.
In data de 04.07.2011, in jurul orelor 23.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Moldova Veche, a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, in zona industriala 'Flotatie', de pe raza localitatii Moldova Noua, o caruta in care erau mai multe persoane transportand obiecte voluminoase.
Politistii de frontiera s-au deplasat la fata locului constatand ca in caruta se aflau zece bucati de tabla de fier, de diferite dimensiuni, pentru care cele patru persoane din caruta nu aveau documente de provenienta.
Cele patru persoane au fost conduse la sediul S.P.F. Moldova Veche unde au fost identificate: M. Nicolae in varsta de 33 de ani, I. Marius in varsta de 29 de ani, M. Petru in varsta de 29 de ani si L. Dorin in varsta de 29 de ani, toti avand domiciliul in localitatea Moldova Noua, judetul Caras-Severin.
In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca in caruta se aflau 675 kg de fier vechi, in valoare de 450 lei. Intreaga cantitate a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.
Pe numele celor patru barbati, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de furt si furt calificat.

PURTĂTOR DE CUVANT I.J.P.F. CARAS SEVERIN
Subinspector de politie, IASMINA MAGHIAR