duminică, 3 iulie 2011

Cronica infracţiunilor: Alba-neagra şi evaziunea fiscală

Poliţiştii au organizat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute

În ziua de 02 iulie 2011, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş împreună cu poliţişti de la Secţia 3 Poliţie au organizat şi desfăşurat o acţiune în Piaţa Flavia din Timişoara.
Scopul acţiunii a fost de combatere a evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute.
Cu ocazia acţiunii au fost constate trei infracţiuni privind mărcile şi indicaţiile geografice privind locul de fabricare, fiind întocmite tot atâtea dosare penale pentru comiterea infracţiunii de punerea in circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Totodată au fost constate încălcări ale normelor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fapt pentru care au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.500 de lei fiind luată şi măsura complementară a confiscării produselor oferite spre comercializare, valoarea acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.
Poliţiştii vor continua astfel de acţiuni şi în perioada următoare.

Cercetaţi penal de poliţişti pentru organizarea de jocuri tip alba - neagra

În ziua de 01.07.a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, au depistat în zona Gării de Nord din Timişoara trei persoane suspectate de înşelarea populaţiei prin metoda alba - neagra.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii a reieşit faptul că cei trei sunt D. Graţian, de 44 de ani, din Arad, H. Dumitru, de 38 de ani şi A. Cătălin Alexandru, de 33 de ani, ambii din Timişoara.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei unde le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc precum şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, totodată fiind ridicată în vederea cercetării suma de 200 de euro.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Accident rutier pe fondul traversării prin loc nepermis

În ziua de 01 iulie 2011, în jurul orei 21.00, pe calea Sânandreiului din Dudeştii Noi, judeţul Timiş, a avut loc un accident de circulaţie.
Pietonul B. Alexandru Daniel, de 7 ani, din aceeaşi localitate, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure fiind surprins şi accidentat de un autoturism de teren condus de Marius Z., de 32 de ani din aceeaşi localitate.
În urma accidentului a rezultat rănire pietonului, care a fost transportat la o unitate spitalicească în vederea primirii de îngrijiri medicale.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a condiţiilor în care a avut loc accidentul.

S-a autoaccidentat după ce a condus autoturismul deşi consumase băuturi alcoolice

În ziua de 02.07.a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Buziaş le-a fost semnalat faptul că pe strada Andrei Şaguna din localitate un autovehicul a ieşit în afara părţii carosabile.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care în urma verificărilor efectuate a identificat conducătorul auto în persoana lui L. Cosmin Alin, de 35 de ani, din comuna Vermeş, judeţul Caraş Severin, care a declarat că pe fondul neatenţiei în conducere a părăsit partea carosabilă, în urma accidentului nefiind rănite persoane.
Întrucât, pe timpul verificărilor conducătorul auto emana puternic vapori de alcool, acesta a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală admisă.

Poliţiştii i-au depistat în timp ce conduceau autovehicule deşi nu aveau acest drept

În ziua de 02 iulie 2011, în jurul orei 12.00, poliţiştii l-au depistat pe Sandu C., de 41 de ani, din satul Clopodia, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional 59 în localitate Moraviţa.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat, fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.

Poliţiştii l-au depistat pe P. Tiberiu Fabian, de 21 de ani, din Moşniţa Veche, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul judeţean 592 din localitatea Moşniţa Nouă.
Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că persoana în cauză nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie, fapt pentru care i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş