miercuri, 27 iulie 2011

Caraş-Severin / Cronica infracţiunilor

POLIŢIŞTII AU REUŞIT REŢINEREA A DOI SUSPECŢI ÎN ŞASE CAZURI DE FURT

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au reuşit identificarea şi reţinerea a doi tineri suspectaţi de comiterea mai multor furturi săvârşite în cursul lunii iulie 2011 pe raza municipiului Reşiţa.
A.ALEXANDRU, de 19 ani, şi C.C., de 17 ani, sunt cercetaţi în şase cazuri de furturi de componente auto, respectiv acumulatori şi cd-playere, dosarele fiind înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi.
O parte din bunurile sustrase au fost recuperate, iar pe numele celor doi a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 27.07.2011 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa cu propunere de arestare preventivă.

AMENDĂ TRANSFORMATĂ ÎN ÎNCHISOARE

În dimineaţa zilei de 26.07.2011, lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Pojejena au depistat şi reţinut un bărbat urmărit naţional.
Pe numele lui B.NICOLAE, de 28 de ani, a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru o perioadă de două luni, de Judecătoria Timişoara în data de 21.02.2007.
Iniţial bărbatul trebuia să plătească o amendă penală în cuantum de 1200 de lei, amendă pe care nu a plătit-o şi i-a fost înlocuită cu două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
În data de 03.08.2005 l-a lovit cu o cărămidă în zona capului pe R.ILIE, cauzându-i leziuni ce au necesitat opt zile de îngrijiri medicale.

A FOST DEPISTAT DE POLIŢIŞTI ÎN TRAFIC

Poliţiştii rutieri, în cadrul desfăşurării unei acţiuni privind circulaţia pe drumurile publice în cursul zilei de 26/27.07.2011, au depistat un tânăr ce conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere.
U.REMUS, de 27 de ani, a fost depistat pe raza localităţii Berzovia, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în străinătate fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

CU MOTOCICLETA LA PLIMBARE

Lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Anina au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Sf. Varvara din oraş şi soldat cu rănirea unei persoane.
Poliţiştii sosiţi la faţa locului, au constatat în urma cercetărilor, că minorul C.M., în vârstă de 15 ani, a luat motocicleta neînmatriculată din curtea locuinţei şi a plecat spre centrul oraşului.
A intenţionat să depăşească autoturismul din faţa sa, însă din cauza vitezei excesive a intrat în coliziune cu autovehiculul şi a fost proiectat într-un imobil.
În urma accidentului a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestuia.
Cei doi conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.

ACCELERAŢIE NECONTROLATĂ

Lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Moldova Nouă au intervenit la un accident rutier produs în seara zilei de 26.07.2011, pe str. 1 Decembrie.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că C.DORU, de 29 ani, în timp ce conducea un moped, a efectuat manevra de întoarcere, însă a accelerat necontrolat vehiculul şi a căzut în râul Boşneag de la o înălţime de aproximativ 3,5 m.
În urma accidentului conducătorul mopedului a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.
Tot în seara zilei de 26.07.2011, poliţiştii au intervenit la un alt accident produs pe DN 6, în care a fost implicat un biciclist.
În urma cercetărilor s-a constatat că în timp ce V.AUREL, în vârstă de 50 de ani, se deplasa cu bicicleta pe raza localităţii Mehadia, s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure şi a fost acroşat cu oglinda unui autoturism condus de către P.CATALIN, de 19 ani.
Medicii din ambulanţa sosită la faţa locului au constatat că biciclistul nu a suferit vătămări corporale.
Cei doi conducători de vehicule au fost testaţi c u aparatul alcooltest, iar în cazul lui V.AUREL rezultatul a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

TÂNĂR DEPISTAT DE POLIŢIŞTI SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

Poliţiştii rutieri, în cadrul desfăşurării unei acţiuni privind circulaţia pe drumurile publice în cursul nopţii de 26/27.07.2011, au depistat un tânăr ce conducea un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice.
B.IOAN, în vârstă de 21 de ani, a fost oprit de oamenii legii pe bulevardul Republicii din Reşiţa pentru control.
Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul judeţean Reşiţa unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA