luni, 18 iulie 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ŞI CU ALCOOLEMIE

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului Reşiţa în după-amiaza zilei de 17.07.2011.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce P.NICOLAE, de 28 de ani, conducea un autoturism pe strada Făgăraşului, ajungând în apropierea intersecţiei cu strada Gutui, din cauza stării de ebrietate a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus regulamentar de D.CONSTANTIN, de 30 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a tinerei M.OANA, de 23 de ani, pasageră pe locul din dreapta faţă în autoturismul condus de D.CONSTANTIN. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto P.NICOLAE a rezultat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul de 28 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

S-A RĂSTURNAT

Poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs în seara zilei de 17.07.2011 pe DJ 571 şi soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce M.VASILE, de 61 de ani, conducea un autoturism din direcţia Lescoviţa către Naidăş, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a soţiei conducătorului auto în vârstă de 54 de ani. Victima a fost transportată la Spitalul din Oraviţa, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ALCOOLUL ŞI DOAR ALCOOLUL

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţie rutiere desfăşurate în cursul nopţii de 17/18.07.2011 de lucrătorii Postului de Politie Slatina Timiş, a fost depistat un bărbat ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice.
B.T., în vârstă de 23 de ani, conducea autovehiculul pe DJ 582 din direcţia Slatina Timiş spre Caransebeş când a fost oprit de poliţişti pentru control.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Caransebeş în vederea recoltării probelor biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA