miercuri, 13 iulie 2011

Senatorul Ilie Sârbu despre Sala de Vară şi Grădina de Vară din cadrul Filarmonicii Banatul Timişoara

Senatorul Ilie Sârbu a răspuns, recent, memoriului înaintat de mai mulţi cetăţeni timişoreni care sesizau faptul că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.47/25.05.2011 prevede trecerea Sălii de Vară şi a Grădinii de Vară din cadrul Filarmonicii Banatul Timişoara în administrarea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor 'Româniafilm'.
Chiar dacă, acum, premierul Emil Boc a promis că va scoate clădirile respective de pe lista ordonanţei, senatorul Ilie Sârbu consideră inacceptabil modul în care Guvernul tratează instituţiile de cultură şi în special Filarmonica din Timişoara. Iată răspunsul trimis timişorenilor care sunt interesaţi de soarta acestei instituţii:
'Am analizat cu atenţie şi deosebit interes memoriul dumneavoastră prin care îmi aduceţi la cunoştinţă aspectele deosebit de grave ce pot fi generate de noua Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 47 din 25.05.2011 privind reglementarea situaţiei juridice a unor săli şi grădini de spectacol cinematografic, precum şi a altor imobile, ce vizează, alături de alte sute de instituţii de acest gen din ţară, şi trecerea Sălii Capitol şi a Grădinii de vară din cadrul Filarmonicii Banatul Timişoara, în administrarea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor 'Româniafilm'.
Îngrijorarea dumneavoastră este justificată, chiar eu, personal, îmi exprim temerea că prevederile acestui act normativ vor reuşi să genereze abuzuri incalificabile şi că, există riscul, ca în spatele acestuia să se găsească deja interese mai puţin morale. E greu de înţeles de ce Guvernul României a inclus pe listă şi clădirea Filarmonicii, în care s-a investit, de-a lungul timpului, o sumă foarte mare de bani pentru buna funcţionare a acesteia.
Ordonanţa de urgenţă la care facem referire a fost înregistrată ca proiect de lege la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, sub numărul L422/2011 şi, momentan, se află în lucru la comisiile permanente (trimis pentru aviz şi raport la Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, la Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului şi la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări).
Vă transmit că voi supraveghea cu atenţie traseul legislativ al acestui proiect de lege şi vă asigur că, începând cu sesiunea parlamentară din toamnă, în calitate de lider al Grupului Parlamentar al PSD din Senat, voi întreprinde toate demersurile legale necesare, în aşa fel încât această iniţiativă legislativă să nu modifice actuala stare de fapt a lucrurilor.
În speranţa unei soluţionări favorabile a acestei situaţii, vă transmit cele mai bune gânduri.'

Cabinet senator Ilie Sârbu