luni, 4 iulie 2011

Cronica infracţiunilor: De la Casablanca la Teremia Mare

Acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în mediul urban

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Deta şi a posturilor de poliţie arondate, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Cei 7 poliţişti au efectuat controale la 5 societăţi comerciale şi au verificat prezenţa şi dotarea a 4 paznici, fără a constata nereguli.
Totodată au fost verificate în bazele de date 7 persoane şi un autoturism fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 şi 7 pentru nerespectarea regimului circulaţiei pe drumurile publice în valoare de 1.438 de lei.
De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe M. Ilie, de 47 de ani, din Timişoara care a condus un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Deoarece emana vapori de alcool, persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat şi condusă la Spitalul oraşului Deta pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Autoturism neînmatriculat în circulaţie

În data de 03.07.2011, în jurul orei 11.10, poliţiştii l-au depistat pe strada Someşului din municipiul Lugoj, pe R. Silviu, de 39 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat în circulaţie.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Două persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat

La data de 3 iulie 2011, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Teremia Mare, în timp ce efectuau o patrulare pedestră în raza de competenţă, au depistat două persoane de sex bărbătesc, în apropierea frontierei cu Serbia care au trecut ilegal frontiera.
Persoanele în cauză au fost interceptate şi au declarat verbal că nu au asupra lor acte de identitate dar se numesc A. Seride, de 32 de ani şi M.B.A., de 35 de ani, ambii din Casablanca.
Aceştia au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga în vederea continuării cercetărilor.

Accident de circulaţie

Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 03 iulie a.c., în jurul orei 15.30, despre faptul că la intersecţia străzilor Caransebeşului cu Gheorghe Lazăr din municipiul Lugoj a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că C. I. Florin, de 25 de ani, din municipiul Lugoj, a condus un autoturism, iar la intersecţia semaforizată a străzilor Caransebeş cu Gheorghe Lazăr a încercat să evite coliziunea cu un moped condus de V. Ioan, de 77 de ani, din localitate Găvojdia, judeţul Timiş, care nu a respectat culoarea roşie a semaforului.
Poliţiştii i-au întocmit lui C. I. Florin doar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În cauză cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş