duminică, 10 iulie 2011

Cronica infracţiunilor: Weekend cu dosar penal

Dosare penale pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe

În data de 08.07.2011, poliţiştii oraşului Jimbolia au fost sesizaţi în jurul orei 09.15 de A. Mihai, de 38 de ani, din Jimbolia, despre producerea unui scandal pe strada Spre Vest din oraş.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în timp ce se aflau în curtea unui imobil din Jimbolia, între reclamant şi B. Sidor, a avut loc o altercaţie fizică, în urma căreia A. Mihai l-a lovit B. Sidor.
Poliţiştii i-au întocmit agresorului dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În dimineaţa zilei de 09.07.2011, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă despre faptul că în timpul nopţii a avut loc o altercaţie între doi concubini în urma căreia a rezultat rănirea femeii.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că în urma altercaţiei avute cu concubinul său, G. Constantina, de 62 de ani, din comuna Sacoşu Turcesc, a suferit mai multe leziuni. A doua zi de dimineaţa a solicitată intervenţia Serviciului de Ambulanţă, victima fiind transportată la Spitalul Municipal Lugoj pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii i-au întocmit lui B. Ioan, de 40 de ani, din localitatea Sacoşu Mare, dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Cercetări în dosare care au ca obiect săvârşirea infracţiunii de contrabandă

In urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Timis cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă faţă de C. CONSTANTIN, de 29 de ani, din Timişoara.
În fapt, la data de 31.10.2010, tânărul a fost depistat în trafic pe calea Şagului din Timişoara transportând într-un autoturism, cantitatea de 507 pachete de ţigări netimbrate şi timbrate necorespunzător pentru care acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă.
În urma comiterii faptei a fost adus bugetului de stat un prejudiciu 5099 lei.

Poliţiştii Secţiei Rurale Giroc au depistat un urmărit general

Cu ocazia patrulării efectuate pe raza comunei Giroc în data de 08.07.2011, poliţiştii au oprit pentru legitimare, în jurul orei 18.00, pe strada Apicultorilor din localitate, pe H. CRISTIAN, de 35 de ani, din Timişoara.
În urma verificărilor efectuate în evidenţele Politiei Române, a rezultat că susnumitul este Urmărit General, acesta fiind dispărut de la domiciliu din data de 23.06.2011.
Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, unde au fost întocmite documentele necesare în cauză.

Sub influenţa băuturilor alcoolice au provocat accidente rutiere

În data de 08.07.2011, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi că pe Splaiul Nicolae Titulescu din Timişoara a avut loc un incident rutier.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă , unde în urma cercetării s-a stabilit că I. M. Adrian, de 24 ani, din Timişoara în timp ce conducea un autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un zid de beton.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice , valoarea indicată fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I.M. Adrian a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În aceeaşi zi, poliţiştii au mai fost sesizaţi despre faptul că pe Calea Şagului din Timişoara a avut loc un alt incident de circulaţie. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că L. S. Flaviu, de 29 ani, din Timişoara, a pierdut controlul volanului autoturismului pe care în conducea şi a intrat cu autoturismul în gardul unei firme.
În urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Suspect de comiterea unui furt dintr-o societate comercială

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş s-a reuşit identificarea şi prinderea lui R. I. Gheorghe, de 21 de ani, din comuna Ghilad, care este suspect că în data de 31.05.2011 a sutras o sumă de bani dintr-un sertar din incinta unui internet-cafe situat pe strada Trandafirilor din municipiu.
In ziua de 29.06 2011, tânărul a fost depistat la domiciliul bunicii sale din Timişoara fiind dispusă la aceeaşi dată începerea urmăririi penale împotriva acestuia.
Suspectul a fost reţinut în data de 08.07.2011, pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă.
In cauză vor fi continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Suspect de furt de motoare electrice dintr-o societate comercială din Jimbolia

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia a fost identificat suspectul furtului comis în perioada 13.06 - 08.07.2011, a unor motoare electrice, de la o societate din localitatea Jimbolia, ca fiind B. F. D., de 17 ani, din Jimbolia.
Motoarele electrice sustrase au fost valorificate la un centru de colectare a fierului vechi din oraş, prejudiciul urmând să fie stabilit după efectuarea inventarierii de către reclamant.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a suspectului, precum şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea furtului.

Accidente rutiere

În data de 09 iulie 2011, în jurul orei 20.15, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Margina au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă, despre faptul că în comuna Margina a avut loc un accident rutier cu victimă.
Deplasându-se la fata locului poliţiştii au constatat că M. L. Delia, de 25 de ani, din sat Zorani, comuna Margina, în timp ce conducea un autoturism nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere.
În acel moment a fost lovită de un moped condus de G. C. Ioan. În urma impactului a rezultat accidentarea pasagerului aflat pe moped I. A. Caius.
În urma verificărilor în baza de date s-a stabilit că M. L. Delia nu poseda permis de conducere.
În cauza se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui auto pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere si vătămare corporală din culpă.

În ziua de 09 iulie a.c, în jurul orei 19.50, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 6 , între localităţile Şandra şi Lovrin, a avut loc un accident rutier.
În urma cercetării efectuate la faţa locului a rezultat că din cauza vitezei excesive si a neatenţiei în conducere, C. I. FLORIN, de 40 ani, din Timişoara, a pierdut controlul autoturismului şi a părăsit partea carosabilă intrând in coliziune cu un arbore ornamental.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care a fost transportat de urgenţă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş