luni, 25 iulie 2011

Timiş / TNL Timiş despre cazul de la Deta

TNL Timiş îşi exprimă indignarea şi îngrijorarea faţă de faptele petrecute, la finele săptămânii trecute, în oraşul Deta.
Considerăm injuste demersurile liderilor PDL de a disocia persoana primarului Petru Roman de infracţiunile fiilor săi şi blamăm public acest model “TATĂL – reprezentant al puterii / FIUL – infractor“ care tinde să devină un fenomen la modă în societatea românească.
Perpetuarea modelului enunţat anterior poate avea urmări grave asupra climatului de dezvoltare a comunităţilor locale, iar tinerii vor resimţi cel mai puternic aceste efecte devenind, în timp, victime directe ale unor asemenea derapaje de conduită şi, implicit, victime indirecte ale acestui regim opresiv şi incompetent.
TNL Timiş, ca şi iniţiator şi promotor al campaniei “Victimele Guvernarii Băsescu-Boc” şi acţionând în virtutea misiunii pe care şi-a asumat-o solicită următoarele:
•Arestarea preventivă a agresorilor din acest caz;
•Acţiunea penală să nu fie obstrucţionată de “greşelile” organelor de cercetare, ca în celelalte cazuri în care au fost implicate progeniturile liderilor PDL şi, în care, “întâmplător” sau nu, au intervenit vicii de procedură;
•Judecarea şi pedepsirea în spiritul şi litera legii a celor vinovaţi pentru a da un exemplu al funcţionalităţii justiţiei şi pentru a descuraja producerea şi a altor fapte de acest gen în viitor;
•Tragerea la răspundere a celor învinuiţi să fie conform principiilor democratice existente într-un stat de drept, care statueză prin Constitutia sa faptul că toţi cetăţenii sunt egali în fata legii (art. 16 al. 2 - Constituţia României). Ca atare cerem ca fiii primarului din Deta să nu beneficieze de un regim preferenţial in tratarea acestui caz;
•Demisia imediată a primarului localităţii Deta, Petru Roman, deoarece considerăm că, atâta timp cât a rămas indiferent la antecedentele penale ale fiilor săi, dumnealui se face complice moral la acţiunile acestora.
Preşedinte TNL Timiş,
Liviu Cocean