duminică, 31 iulie 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

1. A fost depistat conducând deşi avea permisul de conducere suspendat

În data de 29.07.2011, în jurul orei 23.40, în urma executării activităţilor de serviciu, cu ocazia organizării Festivităţii Zilele Oraşului Deta, poliţiştii rutieri din localitate au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Denta spre centrul oraşului Deta.

În momentul opririi, la volanul autoturismului se afla D. SAVA, de 31 de ani, din comuna Moraviţa. Fiindu-i solicitate documentele pentru control, conducătorul auto a prezentat mai multe documente printre care şi o dovadă eliberată la data de 18.07.2011 de către IPJ Mehedinţi 'FARA DREPT DE CIRCULATIE '.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca D. SAVA are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice începând cu data de 13.07.2011 pentru o perioada de 90 zile.

Celui în cauza i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările vor continua.

2. Au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o societate comercială

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au fost sesizaţi în ziua de 30.07.2011, în jurul orelor 08.05, despre faptul ca în Lugoj pe strada Timişorii la o societate comercială are loc un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul ISU Banat Detaşamentul Lugoj care au stins incendiul şi au stabilit că declanşarea acestuia se datorează unui scurt circuit la instalaţia electrică.

În urma incendiului nu au existat victime, doar pagube materiale constând în distrugerea uni cântar electronic în valoare de 40.000lei, mobilier din lemn şi cabluri electrice.

3. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru nu avea permis de conducere şi a pus în circulaţie un autoturism neîmatriculat

În ziua de 30 iulie 2011, în jurul orei 09.30, poliţiştii Secţiei 4 l-au depistat pe Ş. Ion de 30 de ani, din localitatea Cebza, jud. Timiş în timp ce conducea pe strada Gr. Alexandrescu din municipiul Timişoara o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere pentru această categorie.

Persoanei în cauza i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

4. Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict în familie

În data de 30.07.a.c., în jurul orei 12, 45, poliţiştii din cadrul politiei oraşului Buziaş au fost sesizaţi telefonic prin intermediul apelului de urgenţă de către F. Ioan, din aceeaşi localitate despre faptul că soţia sa F. Elena, de 65 de ani, face scandal.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce se afla în incinta unei ferme ce-i aparţine, situată la marginea oraşului Buziaş, bărbatul a lovit-o pe soţia sa.

Poliţiştii i-au bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violente.

Cercetările vor continua.

5. A fost depistat de poliţişti

În urma unor activităţi desfăşurate de poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Rurală Belinţ a fost depistat R. C. EUGEN, de 40 de ani, din Petreştii de Jos, judeţul Cluj care poseda mandat de executarea pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, în urma căreia Judecătoria Făget l-a condamnat la executarea pedepsei privative de libertate de 6 luni.

După depistarea acestuia poliţiştii au procedat la reţinerea acestuia şi depunerea în arestul I.P.J. Timiş, urmând ca R.C. Eugen să fie transferat în Penitenciarul Timişoara.

6. A fost depistat de poliţişti având permisul anulat

Cu ocazia desfăşurării unei acţiuni pe raza Secţiei 7 Rurală Boldur, în data de 30.07.2011, în jurul orei 20.10 a fost depistat P. S. Nicolae, de 29 de ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat din data de 31.03.2003 pentru abateri comise la legea circulaţiei .

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat.

7. Au fost depistaţi conducând autoturisme fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 30.07. 20011, în jurul orelor 23.40, poliţiştii din cadrul Sectiei 10 Rurală Făget, au oprit pentru control în localitatea Mănăştiur un autoturism condus de S. IOSIF, de 50 ani, din aceeaşi localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Făget, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Poliţiştii din cadrul Politiei Municipiului Lugoj l-au fost depistat în noaptea de 30/31.07.2011, în jurul orei 02.50, pe F. C. Ioan, de 25 ani, din Caransebeş, care a condus un auto pe strada Avram Iancu din Lugoj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş