marți, 19 iulie 2011

Caraş-Severin / Împuşcat cu un glonţ de cauciuc în picior şi aruncat în faţa spitalului

ABANDONAT LÂNGĂ SPITAL

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa întrucât a fost împuşcat cu o armă cu glonţ de cauciuc în picior.
În urma verificărilor s-a stabilit că victima este T.RANDI, din Reşiţa.
Din declaraţia tânărului rezultă faptul că în jurul orelor 22.30, în timp ce s-a deplasat pe Calea Caransebeşului din municipiul Reşiţa, în apropierea unei staţii de autobuz, a fost acostat de doi indivizi ce purtau cagule şi l-au băgat în portbagajul unei maşini după care a fost transportat într-o pădure de la marginea oraşului şi lovit cu pumnii şi picioarele.
T.RANDI a mai declarat că în timp ce era agresat de cei doi, dintr-un alt autoturism au coborât alţi trei indivizi, dintre care unul l-a împuşcat cu un pistol în piciorul drept, a fost din nou introdus în maşina cu care a fost adus şi abandonat lângă Spitalul Judeţean Reşiţa.
Victima susţine că nu îi cunoaşte pe cei cinci, dar în urmă cu aproximativ o săptămână a avut un incident în trafic cu şoferul unui autoturism.
În prezent tânărul este internat la Spitalul Judeţean Reşiţa fiind în afara oricărui pericol.
Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării agresorilor, în cauză fiind întocmit şi un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi uz de armă fără drept.

CU ALCOOLEMIE ÎN NOAPTE

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate în cursul nopţii de 18/19.07.2011 de lucrătorii Poliţiei Municipiului Reşiţa, a fost depistat un bărbat ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice.
D.GHEORGHE, în vârstă de 39 de ani, conducea autovehiculul pe strada Bârzavei din municipiu când a fost oprit de poliţişti pentru control.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea recoltării probelor biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ACCIDENTUL A SCOS LA IVEALĂ ALCOOLEMIA

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs la ieşirea din localitatea Rusca Montană în seara zilei de 18.07.2011 şi soldat doar cu pagube materiale.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în afara părţii carosabile este un autoturism răsturnat, iar în interior nu se află nici o persoană. În urma verificărilor efectuate s-a reuşit identificarea conducătorului auto pe raza localităţii Rusca Montană.
K.CAROL, de 63 de ani, a declarat că în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un arbore, după care s-a răsturnat, fiind singur în maşină.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

FĂRĂ PRIORITATE

Poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs în după-amiaza zilei de 18.07.2011 pe strada Domanului din municipiul Reşiţa.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce B.MARIUS, de 23 de ani, conducea un autoturism nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care era condus regulamentar de către A.GHEORGHE, de 57 de ani, şi a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto A.GHEORGHE care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale fără a necesita internarea.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA