duminică, 24 iulie 2011

Timiş / Spânzurat de pomul din curtea casei, la 74 de ani, în Valcani

Dosar penal unei femei pentru distrugere


În data de 22.07.2011, în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Politiei Oraşului Buziaş au fost sesizaţi de către M. T. Elena, de 38 ani, din Timişoara, despre faptul că în timp ce se afla în recepţia Hotelului pe care îl administrează, o persoană care era cazată în hotel a trântit pendula amplasată în holul recepţiei.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a constatat că T. Elena, de 56 ani, din Alexandria, judeţul Teleorman, fiind cazată în hotel pentru tratament, într-un acces de furie, a distrus pendula în valoare de 500 euro.
Poliţiştii i-au întocmit femeii dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

A fost găsit spânzurat

În ziua de 22 iulie 2011, în jurul orei 12.30 , poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o persoană a fost găsită spânzurată în grădina casei sale.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a găsit cadavrul lui l. G. Ioan, de 74 de ani, din Valcani, întins pe pământ în gradina casei sale, iar în pomul de lângă cadavru se aflau două bucăţi de sfoară.
În urma verificărilor s-a stabilit că decedatul a fost dat jos din ştreang de către fratele acestuia şi de un alt vecin, care nu au găsit niciun bilet din care să rezulte motivul sinuciderii bărbatului.
La o examinarea exterioară a cadavrului nu au fost constatate urme de violenţă, acesta fiind transportat la morga Spitalului Sânnicolau Mare pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Trei persoane suspecte de comiterea unui furt dintr-o societate comercială

În dimineaţa zilei de 22.07.a.c, în jurul orelor 10.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Margina au fost sesizaţi telefonic de C. Robert, din Făget despre faptul că în noaptea de 21/22.07.2011, persoane necunoscute au pătruns în hala unei societăţi comerciale din satul Sinteşti, comuna Margina, de unde au sustras mai multe bunuri.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că au fost sustrase piese pentru utilaje forestiere, uleiuri, combustibili, un aparat de sudură şi alte bunuri în valoare totală de 5.000 de lei.
În urma cercetărilor efectuate au fost depistaţi P. C. Ciprian, de 24 de ani, M. V. Victor, de 21 ani şi F. D. Octavian, de 25 ani, toţi din comuna Margina, sat Sinteşti.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, toate bunurile sustrase fiind predate părţii vătămate.
Poliţiştii le-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, în continuare efectuându-se cercetări pentru stabilirea şi probarea întregii activităţii infracţionale a celor trei suspecţi.

Au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă

Urmare la informarea noastră din 22.07.2011, privind pe V. D. ADRIAN, de 54 de ani, din Timişoara, vă aducem la cunoştinţă că acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost respinsă.
Faţă de învinuit a fost luată măsura preventivă de obligare a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

În fapt la data de 22.07.2011, la domiciliul acestuia au fost găsite 12 arme de vânătoare şi mai multe dispozitive şi unelte pentru confecţionat muniţie şi reparat arme.
Urmare la informarea noastră din data de 20.07.2011, cu privire R. Petru, de 36 de ani, vă facem cunoscut că acesta a fost prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei, instanţa dispunând arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.
În cauză, în cursul lunii februarie 2010 acesta a pătruns în incinta unei societăţi comerciale moment în care a fost surprins de paznicul societăţii căruia i-a aplicat mai multe lovituri, în urma cărora acesta a decedat.

Verificări pentru stabilirea împrejurărilor producerii unui accident de circulaţie

În ziua de 23 iulie 2011, în jurul orei 15.00, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un accident rutier pe strada Nicolae Filipescu, din Timişoara.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care au constatat că M. ALEXANDRU, de 30 ani, din Deva, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea o motocicletă a accidentat un pieton care s-a angajat în traversarea străzii prin loc permis prevăzut cu indicator si marcaj.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului S. SIMION, de 74 ani, din Timişoara.
Poliţiştii au întocmit dosar penal conducătorului moto pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice au produs accidente rutiere

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia s-au deplasat pe strada Republicii din oraş unde a avut loc un incident rutier unde a fost identificat R. A. Nicolae , de 23 de ani, din aceeaşi localitate, care în timp ce conducea un autoturism proprietate personală a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un gard din plăci de beton.
Deoarece conducătorul auto emana vapori de alcool a fost condus la spitalul orăşenesc Jimbolia unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal bărbatului pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă.

În seara zilei de 23 iulie 2011, în jurul orei 22.20, poliţiştii au fost sesizaţi că pe strada Albăstrelelor din Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului a fost identificat T. CRISTIAN, de 25 ani, din Timişoara care a fost lovit în partea din spate a autoturismului de către un alt autoturism condus de G. Anton, de 59 de ani, din municipiu.
În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că G. Anton se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind indicată o valoare de 1.00 %0 g/l alcool pur în aerul expirat.
G. Anton a fost condus la Spitalul Clinic Municipal Timişoara unde a refuzat recoltarea probelor biologice.
În cauză poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto G. Anton, dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă şi refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş