luni, 4 iulie 2011

Fânar în flăcări, la Remetea Pogăniş

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reşiţa acţionează de peste 14 ore pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de fân din localitatea Remetea Pogăniş, comuna Fârliug.
Astfel, duminică 04 iulie a.c., ora 19.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'SEMENIC' al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu cu risc de extindere izbucnit la un fânar din localitatea Remetea Pogăniş, comuna Fârliug. La faţa locului au fost deplasate, din cadrul Detaşamentului Reşiţa, două autospeciale echipate pentru stingerea incendiilor, încadrate cu 15 pompieri şi două motopompe. Potrivit primelor evaluări, în incendiu au ars aproximativ cinci mii baloţi de fân, un tractor, două remorci şi o motocositoare.
La această oră incendiul este localizat, pompierii miliatri acţionează pentru înlăturarea posibilităţii de reizbucnire.

Incendiu casă

Azi noapte, în localitatea Bucova, din judeţul Caraş-Severin, o casă a ars din temelii pentru că incendiul nu a fost observat la timp şi astfel, pompierii au fost solicitaţi prea târziu. Incendiul a fost anunţat, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'SEMENIC' al judeţului Caraş-Severin, la ora 02.06.
La faţa locului au fost trimise două echipaje de pompieri din cadrul Detşamentului Caransebeş, cea mai apropiată subunitate de intervenţie a ISU (48 km). În momentul în care au ajuns pompierii miliatri, casa, construită în totalitate din lemn, era prăbuşită şi ardea cu flăcări mari.
Din fericire nu au fost înregistarte vicitme, însă valoarea bunurilor distruse este de aproximativ 25 de mii de lei.
SUBOFIŢER OPERATIV
Plt. Ancuţa BALINT