joi, 14 iulie 2011

Cronica infracţiunilor: Cu toporul la ştrand

Acţiune desfăşurată în piaţa din Buziaş

În ziua de 13.07.2011, începând cu ora 09.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Buziaş au desfăşurat o acţiune în piaţa agroindustrială din oraş. În urma controalelor efectuate a fost depistat C. VASILE, de 24 de ani, din Brăhaşeşti, judeţul Galaţi, care efectua acte de comerţ cu produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte purtând însemnele diferitelor mărci comerciale, susceptibile de a fi contrafăcute.
Poliţiştii au întocmit dosar penal bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unor mărci contrafăcute.
Totodată s-a procedat la ridicarea întregii cantităţi de bunuri în cauză fiind continuate cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.

Reţea de suspecţi de comiterea unor furturi de cablu telefonic

În noaptea de 12/13 iulie 2011, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dumbrava au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă despre faptul că între localităţile Dumbrava şi Răchita a fost tăiat cablul pentru reţeaua de telefonie.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, în aceeaşi noapte au fost depistaţi G. C. Ion, din comuna Tomeşti, G. R. Nicolae, din sat Margina, B. A. Vasile, din municipiul Lugoj P. Petru, din sat Nemeşeşti şi M. D. Ilie, din municipiul Lugoj care au tăiat aproximativ 50 metri de cablu de reţea de telefoane din cupru, intenţionând să îl sustragă în vederea valorificării.
Suspecţii au fost conduşi la sediul Politiei Oraşului Făget, unde în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei depistaţi împreună cu D. Răzvan, din comuna Mănăştiur, C. Gheorghe, din comuna Răchita şi C. A. Paul din sat Coşava au comis mai multe furturi de cablu din reţeaua de telefoane pe raza comunelor arondate oraşului Făget.
Astfel în perioada 16.06-07.07, au fost sustraşi 505 metrii liniari de cablu, cauzând un prejudiciu de 23.350 de lei.
În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere, tentativa de furt şi furt calificat precum şi pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a suspecţilor.

Poliţiştii au depistat un urmărit internaţional

În jurul orei 18.15 poliţiştii au depistat pe raza localităţii Biled pe M. Gheorghe, de 28 de ani, din aceeaşi localitate care era dat în urmărire internaţională din data de 23.06.2011 întrucât Judecătoria Sânnicolau Mare a emis în 21.06.2011 un mandat de executare a pedepsei închisorii de un an pentru săvârşirea infracţiunii pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 80g/l alcool pur în sânge.
La data de 27.02.2010, inculpatul, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă a condus un autoturism pe raza comunei Teremia Mare.
Urmăritul a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, urmând să fie depus în penitenciar pentru executarea pedepsei închisorii.

Accident de circulaţie pe raza comunei Bethausen

În data 13.07.a.c., în jurul orei 15.50 poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 68A, pe raza comunei Traian Vuia a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă care a constat că în dreptul imobilului nr.53 din localitate, pe sensul de deplasare dinspre Făget spre Lugoj, R. CIPRIAN, de 20 de ani, din comuna Bethausen, în calitate de conducător al unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a fost acroşat de un autobuz de pasageri care se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto R. CIPRIAN, a pasagerului din spate G. ADRIAN şi pagube materiale.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Conflict izbucnit la ştrandul din Băile Calacea

La data de 13.07.2011 poliţiştii din cadrul postului de poliţie Sânandrei au fost sesizaţi de către D.A. CRISTINA, în calitate de administrator al ştrandului Băile Calacea, cu privire la faptul că D. F. DĂNUŢ, de 29 de ani, din comuna Săcălaz, se află în incinta ştrandului Calacea şi provoacă scandal.
Ajunşi la faţa locului poliţiştii au constat că D. F. DĂNUŢ cu ajutorul unui topor a distrus o boxă audio şi o antenă parabolică, apoi a aruncat cu toporul înspre mama sa care se afla în incinta ştrandului.
Poliţiştii au aplanat conflictul si l-au condus pe bărbat la sediul postului de poliţie unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de port ilegal de armă albă şi distrugere.
Cercetările vor continua.

Incendiu produs în localitatea Darova

In noaptea de 13/14.07.2011, în jurul orei 04.15, poliţiştii din cadrul Poliţia Municipiului Lugoj au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă despre faptul că în localitatea Darova a avut loc un incendiu la locuinţa lui S. Gheorghe din localitate.
La faţa locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul ISU Banat - Detaşamentul Lugoj care au stins incendiul şi au stabilit că declanşarea acestuia se datorează unui scurt circuit la instalaţia electrică.
În urma incendiului nu au existat victime, doar pagube materiale respectiv distrugerea acoperişului imobilului şi a bunurilor din locuinţă.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş