miercuri, 6 iulie 2011

Cronica infracţiunilor: Doi spânzuraţi într-o zi

Poliţiştii lugojeni au instrumentat mai multe dosare penale

Poliţiştii lugojeni, au dispus cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul faţă de R. Silviu, de 39 ani din Lugoj, judeţul Timis care la data de 03.07.2011 a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având numărul de înmatriculare provizoriu expirat.
În noaptea de 04\05.07.2011, poliţiştii în timp ce efectuau serviciul de patrulare, au observat un nor de fum gros în spatele unei foste fabrici de pe strada Buziaşului din municipiul Lugoj. La faţa locului l-au depistat pe B. Sorin, de 22 ani din aceeaşi localitate care ardea un cablu electric de circa 40 m din aluminiu, pe care l-a sustras din incinta unei fabrici iar sarma urma sa o comercializeze.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Cu avizul procurorului de caz, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale în dosarul faţă de M. I. Cornel, de 54 ani din localitatea Secaş, judeţul Timiş, care la data de 24.04.ac.c, în jurul orei 13.30, pe fondul unor discuţii contradictorii l-a ameninţat cu acte de violenţă pe B. I. Cornel din aceeaşi localitate.
Poliţişti au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul faţă de L. D. Costel, de 24 ani, din localitatea Boghicea, judeţul Neamţ, deoarece la data de 08 iuie 2011, în jurul orei 23.45, l-a lovit cu pumnii pe P. M. Ioan din localitatea Păru, judeţul Timiş, după care i-a distrus uşa de acces în locuinţă.
Poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale, cu avizul procurorului de caz, în dosarul faţă de B. Ionel, de 48 ani din comuna Coşteiu, judeţul Timiş, care la data de 23.03.2011, în jurul orei 17.30, l-a lovit şi insultat pe C. Ioan din aceeaşi localitate.
Poliţiştii au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul faţă de D. Marcel, de 33 de ani, din Lugoj, care la data de 22.05.2011, în jurul orei 20.00 a condus pe strada Făgetului din aceeaşi localitate un autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

S-au spânzurat

La data de 5 iulie 2011, în jurul orei 7.40, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că o persoană a fost găsită decedată la domiciliul său din localitatea Sculia, judeţul Timiş.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă, într-o anexă a unei locuinţe fiind găsit spânzurat, T. Gheorghe, de 38 de ani, din aceeaşi localitate.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti pe suprafaţa corpului nu au fost găsite urme de violenţă, doar un şanţ de profunzime în jurul gâtului, nefiind găsit nici vreun bilet prin care acesta să îşi justifice gestul.
Corpul neînsufleţit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei.
Cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care a survenit decesul.

În data de 5 iulie, în jurul orei 10.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că într-un imobil din localitatea Târgovişte, judeţul Timiş, o persoană a fost găsită decedată.
La faţa locului s-a deplasat o echipa operativă, care a constatat faptul că T. C., de 15 ani l-a găsit decedat, într-o camera a locuinţei, pe tatăl său T. Nicolae, de 46 de ani din aceeaşi localitate.
La examinarea exterioară nu au fost constatate urme de violenţă pe suprafaţa corpului, fiind descoperit doar un şanţ de profunzime în jurul gâtului.
Corpul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Lugoj în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări a avut loc decesul persoanei.

Sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii, în timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, în data de 06.07.2011, l-au depistat pe C. V. Dorian, de 22 de ani, din localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, care conducea un autoturism pe strada Cluj din municipiul Timişoara.
Întrucât pe durata verificărilor acesta emana puternic vapori de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

La data de 05 iulie 2011, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ohaba Lungă au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe un fond vânătoare care aparţine unei societăţi comerciale, au loc acte de braconaj.
Deplasându-se la faţa locului împreună cu paznicii de vânătoare ai societăţii în cauză, pe raza localităţii Ohaba Lungă, l-au depistat pe M. Florin, de 34 ani, din aceeaşi localitate, care avea asupra sa o cartuşieră cu 9 cartuşe şi o raniţă în care s-au găsit un acumulator şi un proiector artizanal.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş