miercuri, 6 iulie 2011

CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI LA FRONTIERĂ

Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Caras-Severin au depistat un cetatean roman care desfasura activitati de contrabanda cu tigari in zona de competenta.
In data de 06.07.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Socol au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari. Astfel, in jurul orelor 00.30, in timpul misiunii, politistii de frontiera au observat un autoturism care se deplasa pe DJ 571 C, pe comunicatia dintre localitatile Lescovita si Zlatita, in apropierea liniei de frontiera. Autoturismul a stationat pentru scurt timp dupa care a pornit spre localitatea Lescovita.
Echipajul politiei de frontiera a procedat la urmarirea autoturismului pana in localitatea Lescovita unde autovehicului a fost oprit pentru control. La volan se afla un cetatean roman iar la controlul efectuat, politistii nu au desoperit nimic suspect, insa la cercetarea zonei unde a fost oprit autoturismul, langa gardul unui imobil parasit, au fost descoperite sase colete, ambalate in saci de plastic care contineau mai multe pachete de tigari.
De asemenea, in aceeasi zona, politistii de frontiera au depistat, ascunsa in vegetatie o persoana de sex masculin. Aceasta a fost condusa la sediul S.P.F. Socol unde a fost identificata ca fiind T. Valentin, in varsta de 23 de ani, domiciliat in judetul Caras-Severin.
Barbatul a declarat politistilor de frontiera ca in data de 05.07.2011, in jurul orelor 23.00 a fost contactat de o persoana din localitatea Lescovita care i-a solicitat sa mearga in apropierea frontierei de stat, in zona numita Valea cu piatra pentru a ridica sase colete cu tigari pe care sa le transporte pana la comunicatia DJ 571 C de unde acestea urmau a fi preluate si transportate pana la domiciliul sau din Lescovita de catre S. Samir. De asemenea, persoana in cauza a mentionat ca tigarile au fost trecute peste frontiera de stat din Serbia in Romania de catre un cetatean sarb si ca pentru preluarea si transportarea tigarilor urma sa primeasca suma de 50 de euro.
Politistii de frontiera au stabilit ca in cele sase colete erau ambalate 2.800 de pachete de tigari marca Marble, netimbrate, in valoare aproximativa de 22.400 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.Lucratorii nostri au intocmit in cauza acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de: contrabanda si evaziune fiscala.
PURTĂTOR DE CUVANT I.J.P.F. CARAS SEVERIN
Subinspector de politie, IASMINA MAGHIAR