duminică, 10 iulie 2011

EVENIMENTE RUTIERE

În dimineaţa zilei de 08.07.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, au oprit pentru control o autoutilitară, pe raza comunei Mehadia.
În urma verificărilor efectuate s-a stabili că autovehiculul a fost condus de către C.PETRE, de 39 de ani, iar la testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Fiind condus la Spitalul Municipal din Orşova pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat acest lucru, motiv pentru care s-a întocmit un dosar penal.

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au intervenit la un accident rutier produs pe DN 68 în cursul zilei de 08.07.2011 şi soldat cu rănirea a trei persoane.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în timp ce P.VALERIU, de 46 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Iaz, pe fondul oboselii, a adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a acroşat un alt autoturism condus regulamentar de C.PETRU, de 24 de ani, după care s-a izbit frontal de un alt autovehicul condus de R.COSMIN, de 26 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorilor auto P. P.VALERIU, R.COSMIN, şi a pasagerei M.LOREDANA, de 25 de ani, pasageră în autoturismul condus de R.COSMIN.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Comorâşte, în după-amiaza zilei de 08.07.2011.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat, în urma cercetării le faţa locului, că L.IOAN, în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, din direcţia Timişoara spre Grădinari, la o intersecţie a schimbat direcţia de deplasare fără a acorda prioritate de trecere unui moped, care era condus regulamentar pe celălalt sens de mers, de către V.ION, de 29 de ani şi a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul din Oraviţa, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Din primele cercetări, rezultă faptul că V.ION nu purta casca de protecţie în momentul producerii accidentului.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar lui V.ION i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În cadrul desfăşurării de activităţi de supraveghere şi control a traficului, poliţiştii au depistat, în seara zilei de 08.07.2011, un bărbat care conducea un autoturism, deşi nu avea permis de conducere.
G.ION, de 31 ani, a fost depistat de poliţiştii rutieri pe bulevardul Revoluţia din Decembrie din Reşiţa.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.
În dimineaţa aceleaşi zile, un alt bărbat de 33 de ani a fost depistat conducând o motocicletă fără a avea permis de conducere.
D.GHEORGHE a fost depistat de poliţiştii rutieri pe raza localităţii Dognecea.
Şi în acest caz s-a întocmit un dosar penal.

Tot în cadrul desfăşurării unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere, în cursul nopţii de 08/09.07.2011, a fost depistat un bărbat care a condus o autoutilitară, deşi avea permisul reţinut.
V.EFTIMIE, în vârstă de 40 de ani, conducea autovehiculul pe Calea Severinului din Caransebeş când a fost oprit de poliţişti pentru control.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul avea permisul reţinut.
În prezent se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
În cadrul desfăşurării de activităţi privind circulaţia pe drumurile publice în noaptea de 08/09.07.2011, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

P.IOAN, de 30 ani, a condus un autoturism pe DJ 586A, (Dognecea) când a fost oprit de poliţişti pentru control.
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Cu aproximativ o oră mai devreme lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Moldova Nouă au oprit pentru control un autoturism condus de S.COSTEL, de 37 de ani, pe strada Dunării din oraş.
Bărbatul a refuzat, atât testarea cu aparatul alcooltest, cât şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală.

În cursul zilei de 09.07.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane au intervenit la un accident rutier produs pe DN 67 D şi soldat cu rănirea unei minore.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că C.VALENTIN, de 43 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară din direcţia Baia de Aramă spre Băile Herculane, a acroşat o minoră în vârstă de 5 ani, care a traversat în fugă strada pentru a ajunge la mama sa.
În urma accidentului a rezultat rănirea minorei care a fost transportată la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale, fără a fi internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În cursul zilei de 09.07.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe strada Tudor Vladimirescu din Bocşa.
În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că C.ACHIM, de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Timişoara spre Reşiţa, pe fondul oboselii a pierdut controlul vehiculului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontal cu un alt autoturism de tip 'taxi' staţionat.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a clientei C.ECATERINA, de 56 de ani, care se afla coborâtă din maşină pentru a-şi lua bagajele.
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

AU FOST SURPRINŞI DE POLIŢIŞTI

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, în timp ce desfăşurau o acţiune în cursul nopţii de 08/09.07.2011 pe Aleea Roman din municipiu, au surprins doi tineri care încercau să sustragă combustibil din rezervorului unui autoturism.
E.FLORIN, de 25 de ani, şi C.ADRIAN, de 22 de ani, au fost conduşi la sediul poliţiei, unde oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA