miercuri, 20 iulie 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Poliţiştii lugojeni au depistat în flagrant mai multe persoane suspecte de furt
În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au fost depistaţi în flagrant R. Cornel, de 34 de ani, din Timişoara şi M. C. A., de 17 ani, din comuna Zăbrani, judeţul Arad care au sustras de pe raza municipiului Lugoj o bicicletă şi mai multe articole de îmbrăcăminte lăsate la uscat pe sârmă.
Poliţiştii le-au întocmit celor doi dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
De asemenea poliţiştii lugojeni au mai depistat şi pe M. E. O., de 15 de ani, din Lugoj, care a sustras din faţa unui local public de pe raza municipiului o bicicletă .
În cauza a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Întregul prejudiciu a fost recuperat întrucât bunurile au fost recuperate şi predate părţilor vătămate.

Poliţiştii investighează un accident de muncă

În data de 19.07.2011, în jurul orei 08.50, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic prin apelul de urgenţă despre faptul ca la o fabrică din Jimbolia a avut loc un accident de muncă.
La fata locului s-a deplasat echipa operativă care din verificările efectuate a stabilit că datorită manevrării greşite a unui motostivuitor, M. M. Aurelian, s-a autoaccidentat fracturându-şi piciorul stâng. Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc din localitate pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor producerii mai multor accidente rutiere

În ziua de 19.07.2011, în jurul orei 14.25, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că la intersecţia străzilor Neptun cu Calea Buziaşului, din Timişoara, a avut loc un accident rutier.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constat că STEFAN S. C., de 57 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care se deplasa pe Calea Buziaşului şi a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto C. S. STEFAN.
În aceeaşi zi, în jurul orei 16.25, poliţiştii au fost sesizaţi că pe strada Dacilor din Timişoara, a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care au constatat că O. A. AUREL, de 30 de ani, din localitatea Honia, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism a efectuat un viraj spre stânga de pe strada Dacilor înspre strada Splaiul Galaţi din municipiu, neacordând prioritate de trecere unui biciclist.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a biciclistului B. ADRIAN, de 24 de ani, din localitatea Cenei, judeţul Timiş, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În data de 19 iulie 2011, în jurul orei 16.00, conducătorul auto P. GHEORGHE, de 64 ani, din Dumbraviţa, în timp ce conducea un autoturismul pe strada Sever Bocu din Timişoara a surprins şi accidentat un pieton care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc permis prevăzut cu indicator şi marcaj.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului C. LILIANA, de 39 ani, din localitatea Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi care a fost transportată la spital.
În data de 19.07 a.c., în jurul orei 18.00, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 592 D, I. Florica, din comuna Boldur, nu a adaptat viteza la schimbarea direcţiei de mers prin viraj după efectuarea unei depăşiri şi a pierdut controlul autoturismului, răsturnându-se pe carosabil.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerei din autoturism C. ELENA, din sat Jabar.
Poliţiştii au întocmit conducătoarei auto dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor producerii accidentelor de circulaţie.

După ce a furat un telefon mobil a incendiat o anexă a unei locuinţe

La data de 19 iulie 2011, în jurul orei 23.25, poliţiştii Secţiei 5 Belinţ au fost sesizaţi de faptul că la un imobil din localitatea Coşteiu s-a produs un incendiu la o anexă în care se afla depozitat fân.
Având în vedere cele sesizate s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului care a procedat la stingerea incendiului înainte să se extindă şi la alte corpuri de clădire.
Din primele verificări rezultă faptul că incendiul a fost provocat de către M. Marian pe fondul consumului de alcool şi a neînţelegerilor avute cu soţia şi părinţii acesteia.
Din investigaţiile efectuate a mai rezultat că M. Marian este şi autorul unui furt dintr-un imobil comis cu aproximativ o oră înaintea incendierii. Acesta a sustras din locuinţa lui I. Francisc, situata în Costeiu, un telefon mobil care a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi distrugere.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş