joi, 28 iulie 2011

Timiş / Continuă valul de sinucideri

1.Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie

În data de 27.07.2011, în jurul orei 06.20, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Circumvalaţiunii din municipiul Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Din primele verificări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că A. C. A. Ileana, de 40 ani, din Timişoara în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Circumvalaţiunii din aceeaşi localitate a surprins şi accidentat un pieton care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis.
În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului F. Gheorghe, de 45 ani din localitatea Checea, judeţul Timiş, care a fost transportat la Spitalul Judeţean pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La data de 27.07.a.c., în jurul orei 12.40, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că între localităţile Stanciova spre Herneacova a avut loc un loc un incident rutier.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că B. Elena, de 20 ani, din localitatea Herneacova, judeţul Timiş, a condus un autoturism din direcţia Stanciova spre Herneacova, la o curbă spre stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare lovindu-se frontal de trunchiul unui copac.
În urma incidentului a rezultat rănirea uşoară a acesteia şi a lui S. Ionel, pasager în autoturism.
Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că aceasta nu poseda permis de conducere fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În data de 27.07.2011, în jurul orei 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că strada Calea lui Traian din localitatea Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie iar din primele verificări efectuate s-a constatat că B. Dumitru, de 59 de ani, din localitatea Sânnicolau Mare nu s-a asigurat la punerea în mişcare de pe loc a unei autoutilitară moment în care a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă regulamentar de S. Ovidiu, de 21 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea lui conducătorului motocicletei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care au avut loc evenimentele rutiere.

2.Depistat de poliţişti după ce a sustras o bicicletă

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale - Mica Violenţă, l-au depistat pe P. Florin, de 42 ani, din Timişoara, care la data de 19 iulie a.c., ar fi sustras o bicicletă din curtea locuinţei lui P. Adrian situată pe strada Paul Chinezu din aceeaşi localitate .
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, fiind reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă.
În cauză cercetările vor continua.

3.Acţiune în mediul rural pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

Poliţiştii au desfăşurat la data de 27 .07.2011, între orele 11.00-15.00, o acţiune pe raza localităţilor Voiteg şi Pădureni pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a prostituţiei şi proxenetismului, depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară afectează climatul de siguranţă publică.
Cu această ocazie , cei 5 poliţişti participanţi la acţiune au legitimat, 38 de persoane dintre care 4 au fost verificate în bazele de date, 20 de autoturisme.

Totodată au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 în valoarea de 2.000 de lei.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

4.Trei persoane depistate de poliţişti suspecte de comiterea infracţiunii de tâlhărie

Urmare a informării noastre din data de 27 iulie 2011 cu privire H. Arnold, de 20 de ani, V. D. Iulian, de 21 de ani, din localitatea Oboga, judeţul Olt şi G. I. Aurel, de 19 ani, din localitatea Golicea Mare, judeţul Dolj, suspecţi că prin violenţă ar fi deposedat-o pe D. Ana-Maria, în parcul din apropierea Casei Tineretului din Timişoara de o poşetă la data de 25.07.2011 in jurul orei 05.40, vă comunicăm faptul că magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.
Cei trei suspecţi au fost depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

5.Poliţiştii au depistat două persoane suspecte de furtul mai multor bunuri

Poliţiştii din cadrul oraşului Gătaia i-au depistat şi identificat, la data de 27 iulie 2011, pe D. Letiţia, de 47de ani, din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş- Severin şi B. S. Simona, de 34 de ani, din comuna Bozovici, judeţul Caraş-Severin, care în cursul lunii aprilie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din locuinţa lui C. C. Puiu, de 43 de ani, din oraşul Gătaia, în valoare totală de aproximativ 6.000 euro.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.
Au fost recuperate bunuri în valoare totală de aproximativ 4500 euro.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale.

6.A condus un autoturism neînmatriculat în circulaţie

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Gătaia, la data de 27.07.2011, au depistat pe strada Libertăţii din localitate pe C. Costinel, de 45 dea ni, din localitatea Anina, judeţul Caraş-Severin care conducea un autoturism având numerele de înmatriculare expirate
Poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat în circulaţie.
În cauză cercetările vor continua.

7.Oferea spre vânzare un telefon mobil furat

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie în timp ce executau serviciul de patrulare strada Coriolan Brediceanu din Timişoara, în jurul orelor 15.00, l-au depistat pe M. N.Victor, de 26 de ani, care oferea spre vânzare un telefon mobil.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta, cu aproximativ 30 de minute în urmă, a pătruns într-o locuinţă situată pe strada C. D. Loga din municipiul Timişoara de unde a sustras telefonul mobil profitând de faptul că uşa apartamentului era deschisă.
Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, persoană în cauză fiind reţinută pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

8.O persoană a fost găsită spânzurată în locuinţa sa din localitatea Bethausen

La data de 28.07.2011, în jurul orei 05.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Făget au fost semnalaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că o persoană a fost găsită decedată la domiciliul său.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului constatând că cele sesizate se confirmă.
C. Ioan, de 62 ani a fost găsit spânzurat de o grinda într-o anexă a locuinţei sale din localitatea Bethausen, judeţul Timiş de către soţia sa C. Vaselina.
Pe cadavru nu au fost găsite urme vizibile de violenţă fiind transportat la morga Spitalului Orăşenesc Făget în vederea efectuării necropsiei. Totodată acesta nu a lăsat un bilet prin care să îşi justifice gestul şi nici nu era cunoscut cu afecţiuni psihice.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş