miercuri, 6 iulie 2011

Bilanţul stagiunii cu numărul 58 a Teatrului German

Stagiunea 2010/2011 a Teatrului German de Stat Timişoara (TGST) s-a încheiat la sediu cu reprezentaţia "Shaking Shakespeare", din 30 iunie, în regia lui Radu-Alexandru Nica. În cursul stagiunii recent încheiate, din septembrie 2010 scena germană timişoreană a susţinut 114 reprezentaţii în faţa a cca. 11.000 de spectatori, repertoriul cuprinzând 16 producţii, dintre care cinci premiere şi unsprezece reluări.
A doua ediţie a Festivalului European de Teatru "Eurothalia" a adus la Timişoara sute de artişti din 12 trupe din trei ţări. Participările la festivaluri şi turneele TGST în mai multe oraşe din România precum Oradea, Piatra Neamţ, Deva, Târgu Mureş, Lugoj sau Bucureşti întregesc bilanţul stagiunii.
Două reprezentaţii ale producţiei "Shaking Shakespeare", în regia lui Radu-Alexandru Nica, vor fi jucate în această vară în Polonia, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Gdańsk, alături de teatre de renume din Finlanda, Rusia, Suedia, Marea Britanie, Lituania şi Polonia.
Prima premieră a noii stagiuni va vedea luminile rampei la mijlocul lunii octombrie: "Urâtul" de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu, cu scenografia Velicăi Panduru. Activitatea de spectacol a TGST se va relua în 10 septembrie, cu spectacolul "Mountainbikerii", de Volker Schmidt, regia: Radu-Alexandru Nica. Producţia va fi prezentată în toamna acestui ani în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti.

Mihai Moldoveanu
Presse-Referent / Referent de presă